Közélet

2016.07.25. 14:04

Szakmai fejlődésüket táborokban erősítették

A TST Táncstúdió ifjú tehetségei nyáron is keményen dolgoznak azért, hogy jó formában legyenek, naprakészek legyenek a legújabb stílusirányzatokban. Eddig három szakmai táborban vehettek részt, és még augusztus is tartogat egyet.

Sebestyén Hajnalka

Váczi Niki vezető koreográfus, a tánciskola vezetője elmondta: minden tanítványa tisztában van azzal, hogy a jó eredményekért meg kell dolgozni. Éppen ezért a nyár számukra mindig rengeteg edzésről és a fejlődésről szól.
– A táborok megszervezése, megtartása mellett személy szerint én magam is több workshopon veszek részt év közben is, hogy mindig frissüljön a tudásom, melyet átadhatok a tanítványaimnak. Emellett azon is fáradoztam, hogy a diákjaimnak házhoz hozzam a fejlődést.

Ezen a nyáron már több táborunk volt. Júniusban a kezdők kaptak nagyobb szerepet. Próbáltam nekik átadni azt a tudást, amivel utol tudják érni a többieket. A reggeleket futással, erősítéssel indítottuk, melyet háromszor 1,5 órás edzések követtek, de ha a nyújtásokat és az erősítéseket is beleszámoljuk, akkor napi 6 óra edzésük volt egy héten át.
Július elején a haladó táborom résztvevői minden nap egy kiváló szakmailag elismert tanároktól tanulhattak, mint Csörögi Márktól, Radóczi Lilitől, Pálinkás Mátétól, Szabó Timesztől és Börczi Barbarától. Nem csak az új koreográfiákon volt a lényeg, hanem új szemléletek és hozzáállás az élethez és a tánchoz. Engem nagyon feltöltött ez a hét és úgy érzem diákjaimnak is egy hatalmas élmény volt – hangsúlyozta Váczi Niki.
A TST-sek ezen a héten Mezőkövesden táboroztak, egy másik tánciskolánál vendégeskedtek.

– A Panic tánciskola edzőtáborában jártunk, ahol szintén más tanároktól tanulhattunk, Bakó Melistől, Csörögi Márktól, Fekete Dánieltől, DucAnhTran-os Dükitől. Utóbbi tánctanár hamarosan ellátogat hozzánk is Kecskemétre. Ugyanis szeptemberben és októberben minden hétvégén más-más kiváló tanároktól tanulhatnak újra a TST-s diákok. A verseny szezon előtt ránk is fér minden tudás – tette hozzá.

Addig azonban még egy tábor vár rájuk augusztusban, ahol a magyarok mellett immár neves külföldi tanároktól is tanulhatnak a fiatal tehetségek.

 

Címkék#Kecskemét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!