Kék hírek, bulvár

2016.05.02. 14:35

Téglákkal verték agyon gyilkosai az izraeli vándort

Rablógyilkosság áldozata lett a 40 éves izraeli férfi Tiszakécskén – derült ki a Bács-Kiskun megyei Főügyészség hétfőn kiadott közleményéből. Mindkét elkövetőt előzetesbe helyezték.

Zs. D.

Az ügyészség közlése szerint a 21 és 19 éves Kocsérról és Lakitelekről származó, de Tiszakécskén élő férfiak április 22-én este egy romos ház udvarán az ott talált téglákkal verték agyon a hálózsákjában fekvő izraeli férfit azért, hogy értékeit megszerezzék. Miután a férfi meghalt, elvették két mobiltelefonját, laptopját és pénzét. A holttestet a ház romos melléképületébe húzták és törmelékkel betakarták.

Az egyik telefont és a laptopot az egyik gyilkos eladta. A másik telefont, illetve az áldozat sátrát és hátizsákját az elkövetők elásták. Mint arról a beszámoltunk: az izraeli férfi holttestét április 30-án fedezték fel a rendőrök, miután már napok óta eltűntként keresték. Még aznap elfogták a gyilkosság gyanúsítottjait is. (Korábban a rendőrség közleménye szerint  az akkor rendelkezésre álló adatok alapján április 24-én látták az izraeli férfit egy tiszakécskei étteremben, de a büntetőeljárásban már április 22-e szerepel az elkövetés napjaként.)

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Ebben a romos házban találtak rá a rendőrök a meggyilkolt férfi holttestére
[/caption]

A rendőrségen mindkét férfi beismerte a bűncselekményt, az ügyészség hétfőn indítványozta előzetes letartóztatásukat, amit a bíróság el is rendelt.
 
„Az ügyészség szerint a két férfi előzetes letartóztatása azért indokolt, mert a bűncselekmény súlyossága, büntetéssel fenyegetettségének mértéke miatt tartani kell attól, hogy a hatóságok elől elszöknének, elrejtőznének. A gyanúsítottak további nyomozási cselekményeken történő részvétele kizárólag előzetes letartóztatásuk elrendelésével biztosítható megnyugtatóan. Emellett alappal feltehető az is, hogy a gyanúsítottak a még ki nem hallgatott tanúk befolyásolásával a büntetőeljárás sikerét veszélyeztetnék.” – áll az ügyészség indítványában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!