Kék hírek, bulvár

2015.10.09. 14:40

Lajosmizsei rablás: halottnak tette magát, így marad életben

Nem jogerősen 7 és 8 év 4 hónap közti büntetéseket szabott ki szerdán a Kecskeméti Törvényszék arra a három román és egy magyar férfira, akik 2012 nyarán brutálisan összevertek és kiraboltak egy 69 éves férfit Lajosmizsén.

Zsámbóki Dóra

Minden áron pénzhez akart jutni az a három román és egy magyar férfi, akik 2012 augusztus 9-én éjjel betörtek egy 69 éves férfi lajosmizsei otthonába. A bűncselekményt az ügy első-, másod-, és negyedrendű, román állampolgárságú vádlottja vitte véghez, társuk, a magyar állampolgár harmadrendű vádlott a sértett tanyájához közel, kocsiból figyelt. A három rabló kesztyűt és zoknit húzott a kezére, úgy törtek be a férfihoz. A zajra felébredő sértettet ketten az ágyra szorították, fejére takarót húztak, miközben harmadik társuk értékek után kutatott. Az idős férfi próbált menekülni, segítségért kiabálni, mire az elsőrendű vádlott a kezén lévő zoknival akarta betömni a száját. A férfi ettől fulladozni kezdett, de sikerült neki megharapnia a rabló kezét, aki így felhagyott a próbálkozással. A negyedrendű vádlott közben ütni kezdte a férfit, a fejére és az oldalára mért nagy erejű ökölcsapásokat, majd egy nadrágszíjjal az ágyhoz kötözte a kezét. A verést a brutális rabló csak akkor hagyta abba, amikor a férfi halottnak tette magát.

A három rabló végül összesen valamivel több, mint 1 millió forintot talált a házban és magukkal vittek egy párezer forintos rádiót is. Az alig fél órán át tartó rablás után az elkövetőket negyedik társuk vitte el a helyszínről. A harmad- és a negyedrendű vádlottak a bűncselekmény másnapján elhagyták az országot, hazamentek Romániába.

A kirabolt férfi, amikor már biztos volt benne, hogy a támadói elmentek a házból, a szomszéd tanyából kért segítséget. A férfi több súlyos sérülést is elszenvedett, zúzódások, véraláfutások, horzsolások borították az arcát, agyrázkódást kapott, és több bordája is eltört. Súlyosabb sérülésként jelentős elmozdulással járó bordatörés, következményes lég- és vérmell kialakulása jöhetett volna létre, amely életveszélyes állapotot eredményez.
A Kecskeméti Törvényszék az elsőrendű vádlottat 7 év fegyházra és 5 év kiutasításra, a másodrendű vádlottat 8 év fegyházra és 6 év kiutasításra, a harmadrendű vádlottat 8 év 4 hónap fegyházra és 6 év közügyektől eltiltásra, a negyedrendű vádlottat 7 év fegyházra és 5 év kiutasításra ítélte. Az elsőrendű vádlott esetében emberölés kísérlete helyett életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletét állapította meg a törvényszék. Az ítélet nem jogerős, mert ellene az ügyész, a vádlottak és a védők is fellebbezést jelentettek be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!