Kék hírek, bulvár

2015.07.31. 17:24

Szolgálat után strandolnak

Rendészetis diákok segítik a félegyházi rendőrök munkáját a nyári szünetben.

Vajda Piroska

Nyolc éve, minden nyáron, a turisztikai idényben megszervezi a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság a Tourist Police néven futó programját, melynek célja a helybeli lakosok és az idelátogató vendégek, külföldiek biztonságérzetének javítása, útbaigazítása, valamint aktív segítségnyújtás a félegyházi rendőrkapitányság bűn- és baleset-megelőzési munkájában.
A programhoz a helyi Tourinform iroda és a városi strand is csatlakozott – tájékoztatta lapunkat Timafalvi László ezredes. A kapitányság vezetője azt is elmondta, a járőrszolgálatokat önkéntes alapon a rendészeti tanulmányokat folytató Constantinum Intézmény 9. évfolyamos tanulói vállalták. Idén nyáron 49 diák vesz részt a programban, akik naponta 10 és 14 óra között látnak el gyalogos járőrszolgálatot. A fiatalokat könnyű felismerni, mert az iskola által biztosított Tourist Police felirattal ellátott mellényekben járják a várost.

A rendőrkapitányságon minden reggel 10 órakor kapnak eligazítást az aznapi feladatokról és az ellenőrzendő helyekről. Kiemelt helyszínnek számítanak a főutca, a Béke és Petőfi tér, valamint a vasútállomás. A járőrözés mellett térképeket és idegenforgalommal kapcsolatos szórólapokat is osztanak a turisták számára.

Azonnal értesítik a rendőröket

A kapitány hangsúlyozta, az ifjú rendőrök nem intézkedhetnek. Ám amennyiben jogsértést észlelnek, azonnal értesíteniük kell a rendőrkapitányság illetékeseit. Azt is megtudtuk, az önkéntesek a Városi Strandon fejezik be a szolgálatot, ahol nyitott szemmel figyelik a rossz szándékú tolvajokat. A szolgálat végeztével jól teljesített munkájuk jutalmául fel is frissülhetnek a strand medencéiben. Persze, a szemüket pihenés közben is nyitva tartják!

 

Vajda Piroska -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!