Kék hírek, bulvár

2015.07.31. 16:08

El akart szaladni az embercsempész, de nyakon csípték

Magyar embercsempészt és öt szír állampolgárt fogtak el a Bács-Kiskun megyei rendőrök tegnap.

police.hu

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztály járőrei július 30-án 7 óra 45 perckor Lajosmizse külterületén, az M5-ös autópálya 67-es kilométerszelvényénél található pihenőhelyen figyeltek fel egy magyar rendszámú, hétszemélyes, egyterű személygépkocsira. Mivel gyanúsnak találták a nyitott ajtókkal parkoló autót, ezért a rendőrök ellenőrizték a gépkocsit és utasait is. Kiderült, hogy a jármű korábban lerobbant, ezért a sofőr telefonon segítséget kért a megjavításához. Ezt követően a gépjárművet vezető 51 éves magyar férfi a rendőröket meglátva, el akart futni, azonban a rendőrök elfogták.

A szegedi férfival együtt utazott a járműben nyolc szír állampolgár is, köztük három gyermek. A külföldi utasok jogszerű magyarországi tartózkodásukat hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a felnőtteket előállították a rendőrök a kirendeltségre. A határsértők menekültstátusz iránti kérelmet nyújtottak be, ezért átadták őket az illetékességgel rendelkező Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak.
 
A sofőr a megalapozott gyanú szerint a korábban illegális határátlépést elkövető szír állampolgárokat felvette gépjárművébe és pénzért segítséget nyújtott nekik az országban való továbbjutásukhoz.
 
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya J. Jánossal szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – szabadlábon hagyása mellett - indított büntetőeljárást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!