Kultúra

2015.03.24. 17:01

Korai Kék madarak a városi könyvtárban

Rendhagyó órákon népszerűsítik az idei Kék Madár Fesztivált a Tomori Pál Városi Könyvtárban.

Tapodi Kálmán

Tamás László, a téka igazgatójának ötletére csütörtökön és pénteken kerül az órákra, melyeken beteg gyermekeket segítő Kék Madár Alapítvány munkájáról is hallhatnak.
Júniusban, immár huszonharmadik alkalommal rendezik meg a fesztivált, melyre a rendhagyó órák keretében tartott vetélkedőkön belépőjegyeket is lehet nyerni.

A gyermekkönyvtárban csütörtökön 9.45-kor kezdődő „Korai Kék Madár” órán a fesztivál atyja, Lakatos György fagottművész, tanszékvezető egyetemi docens is szerepet vállal. Az „óraadók” között lesz Lakatos Sára, csellista, Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium tanulója, Kéringer Dávid szaxofonos, aki Liszt Ferenc Egyetemen végzett és a Virtuózok című műsor eredményes szereplője, Oláh Krisztián, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-zongora szakos tanulója, Bolyki Sára, aki a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem végzett népdalénekesként, Balázs Zoltán, a Színház- és Filmművészeti Egyetem színész és rendezői szakán végzett, s 2005-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével, 2008-ban Jászai Mari-díjjal tüntették ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!