Közélet

2015.03.23. 16:32

Év praxisa: versenyben az orgoványi háziorvos

„Az év praxisa a Kárpát medencében” pályázaton tíz orvosra lehet szavazni március 30-ig. Közülük a legtöbb ajánlása – egy híján ötven – az orgoványi dr. Takács Katalinnak van.

Hraskó István

Ötödször hirdette meg a pályázatot az Országos Alapellátási Intézet. A cél ugyanaz, mint eddig: az emberséges és szakmailag is elhivatott gyógyítókra, a példaértékű orvos-beteg kapcsolatokra és a háziorvosok állhatatos, áldozatos munkájára irányítani a szélesebb nyilvánosság figyelmét.

A magánszemélyek mellett kórházak, kórházi osztályok, önkormányzatok, polgármesteri hivatalok, civil szervezetek, szakmai érdekképviseletek is ajánlhatták a praxist. Olyan történeteket vártak, amelyek megtörtént eseteket dolgoznak fel, és egy-egy háziorvos, házi gyermekorvos szakmai tudása mellett emberségét, türelmét, empátiáját, lelki támasz nyújtását, gyors és pontos diagnózisát, olykor életmentő beavatkozásait is megmutatják.

A jelölési szakaszban 192 ajánlás érkezett itthonról és a határon túlról. A sztorik értékelése után a zsűri az általa legjobbnak ítélt tíz-tíz történetet javasolta a második körbe. Versenyben maradt Bács-Kiskun megyéből dr. Takács Katalin orgoványi háziorvos is, aki 49 ajánlást kapott, köztük a helyi nyugdíjas klubtól. „Éjjel nappal szolgálatban van az orgoványiak Katikája. Rengeteg embermese szól róla, haldokló férj, éjszakai szívinfarktus, öngyilkos tini megmentése, az árokparton elájult férfi hazaszállítása édesanyjához” – írja róla a verseny honlapja (www.azevpraxisa.hu). „Szerintem nagyon sok orgoványi kismama és fiatal anyuka nevében mondhatom, hogy másik ilyen aranyos doktor néni nincs a világon. Asszisztense, T. Nagy Gabriella és Lengyel Sándorné is nagyon barátságosak, segítőkészek, mindig mosolyognak a gyerekekre, így soha nem sírva, hanem nevetve jövünk ki a rendelőből” – méltatta a doktornőt és kollégáit egy páciens-anyuka.

Március 30-ig lehet szavazni, egyszerre egy határon túli és egy hazai orvosra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!