Kék hírek, bulvár

2015.02.27. 07:08

Bács-Kiskun megyében is lophattak a trükkös tolvajok

Telefonoszlop-állítás és telefonkábel-vezetés ürügyén jutott be két férfi idősek házába Békés megyében. A rendőrség szerint nem kizárt, hogy Bács-Kiskun megyében is loptak a trükkösök. Sértetteket keresnek.

Zs. D.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint Békés megyében az elmúlt hónapokban több bejelentés is érkezett arról, hogy időseket károsítottak meg idegenek. Az egyik ismeretlen azzal csengetett be házakba, hogy az őt megbízó cég telefonkábelt szeretne átvezetni a tulajdonos telkén. Azt ígérte, hogy ha hozzájárulnak ehhez, pénzt kapnak. Ezt követően kérte, hogy engedjék be, mert el kell végeznie az előzetes mérési munkálatokat. Miközben a házban élők a kert végébe kísérték, társa bement a lakóépületbe. Átkutatta a helyiségeket, majd pénzt, illetve egyéb értékeket vett magához és távozott. A rendőrség közleményben figyelmeztette a Békés megyében élőket arra, hogy ilyen módszerrel elkövetett bűncselekmény történt Békéscsabán. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság felderítő és bűnügyi osztályai a városi rendőrkapitányságokkal együttműködve jelentős erőkkel keresték a gyanúsítottakat.

A nyomozók és a megyei rendőr-főkapitányság „Körös” közterületi támogató alosztályának rendőrei február 25-én  Mezőberényben, egy parkolóban elfogtak két férfit. A 30 éves csongrádi R. János és a 47 éves baksi B. Lóránt megalapozottan gyanúsíthatóak azzal, hogy telefonoszlop állítás ürügyén több udvarra bejutottak, a háztulajdonosok figyelmét elterelték és a lakóépületekből készpénzt tulajdonítottak el. A lopással gyanúsítható baksi B. Lóránt ellen a Pécsi Törvényszék büntetés-végrehajtási csoportja elfogatóparancsot adott ki, mert korábban a rá jogerősen kiszabott szabadságvesztése letöltését nem kezdte meg. A férfi más névre szóló személyi igazolvánnyal és vezetői engedéllyel igazolta magát, amiben egy róla készült fénykép volt. Miután az őt elfogó rendőrök a valódi személyazonosságát megállapították, B. Lórántot Gyulára, a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe szállították. Társát, a 30 éves csongrádi R. Jánost a Békéscsabai Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt bűnügyi őrizetbe vette.

Az eddig rendelkezésre álló adatok alapján a két férfi nem csak Békés megyében követett el bűncselekményt. A leírt módon, telefonoszlop állításra, kábelvezetési munkálatokra hivatkozva több idős embert megtéveszthettek. A rendőrség szerint nem kizárt, hogy a tolvajok Bács-Kiskun megyében is „dolgoztak”. A Békéscsabai Rendőrkapitányság (Békéscsaba, Bartók Béla út 1-3., telefon: 66/ 523-700) várja azok jelentkezését, akiket az elmúlt hónapokban ismeretlenek előzetes egyeztetés nélkül a fentiekben leírt ürüggyel kerestek fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!