Gazdaság

2014.07.29. 16:46

Nem érdemes trükközni a pénztárgépekkel

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal dél-alföldi revizorai a legkülönfélébb trükkökkel találkoznak, miközben az online pénztárgépekre való átállást, azok meglétét és használatát ellenőrzik.

baon.hu

Számos olyan tevékenység van, amely nem kötelezett pénztárgéphasználatra, de amint termékértékesítés is kapcsolódik hozzá, máris intézkedni kell az online pénztárgép üzembe helyezéséről. Egy gumiszerelő vállalkozás ezt a szabályozást próbálta kicselezni - olvasható a NAV közleményében.

A revizorok próbavásárlása derített fényt arra, hogy nem csak szolgáltatásban, hanem a gumik értékesítésében is érdekelt a műhely. A vásárolt termékekről hiányos adattartalmú kézi nyugtát állított ki a vállalkozó. Online pénztárgépet nem igényelt, és az ellenőrzött nyugták, számlák is arról tanúskodtak, hogy negyedévente 3-4 db bizonylat kiállításával tesz eleget a bevételek dokumentálására vonatkozó kötelezettségeinek. Ez különösen az udvaron sorban álló ügyfelek számához képest volt kevés.

A vállalkozó az elkövetett mulasztásai miatt bírságra, illetve a forgalmi adatainak elemzése után további ellenőrzésekre is számíthat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!