Baon podcast

2024.05.15. 17:00

Több mint 9 millió forinttal támogatták már a vadászok a kecskeméti kórházat – podcast

Idén is megszervezték az Országos Jótékonysági Vadászatot. Az adományokból mindig a kijelölt kórházak gyermekosztályait támogatják. A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztálya részére idén 4 darab kórházi ultrahangos inhalátor készüléket vásároltak a jótékony vadászok felajánlásaiból. A jótékonysági vadászat történetéről Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Kft. (OJV) ügyvezetője beszélt a Rádió 1 Gong Téma című műsorában.

Lizik-Varga Katalin

Az ügyvezető elmondta, hogy ez a program 2013 óta létezik Magyarországon. A 2023-as jótékonysági vadászat történelminek nevezhető, hiszen korábban soha nem volt ilyen volumenű adományunk, mint ebben az évben – tette hozzá.

Több mint 9 millió forinttal támogatták már a vadászok a kecskeméti kórházat
Forrás: Bús Csaba

Mint mondta, ebben az évben 51,2 millió forintot adhattak át. Hozzátette: 1000 ember, 300 támogató mozdult meg, országosan 42 helyszínen zajlottak a vadászatok egy időben, december 27-én. Az ügyvezető elmondta, hogy mára ez lett a magyar vadásztársadalom egyik legnagyobb érdeklődést kiváltó és egyetlen karitatív programja.

Kifejtette, hogy eddig 25 kórházat támogattak. Fejes László arról is beszélt, hogy az elmúlt 11 évben 221 millió forintot juttattak a magyar egészségügybe. Ebből csaknem 400 orvosi eszközt szereztek be a kórházak, és ezek több mint 185 ezer gyermek gyógyításához járultak hozzá. A megyei kórházba pedig 9,1 millió forint érkezett az elmúlt öt évben a jótékonysági vadászatnak köszönhetően. 

A műsorban többek között Mák Kornél, a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés alelnöke, Seres Róbert, tájegységi fővadász, a Bács-Kiskun Megyei Jótékonysági Vadászat szervezője, Koczka Zoltán, az Országos Vadászkamara megyei szervezetének vezetője és dr. Gondos Miklós, a kórház főigazgatója is megszólalt.

Dr. Tálosi Gyula, a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályának vezető főorvosa elmondta, hogy a vadászok felajánlásából négy darab kórházi ultrahangos inhalátor készüléket vásároltak. Az eszközök a légúti betegségben szenvedő csecsemők nyálkahártyájának megnyugtatásában és regenerálásában nyújtanak segítséget. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában