Összefoglaló

2024.05.10. 21:28

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. május 10.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Péntek kora este ünnepélyesen is kezdetét vette a XIX. Helyi Termék Ünnep – Hungarikum Fesztivál Kecskemét Főterén. Táncban, zenében és énekben egyaránt megelevenedett magyarságunk számos értéke, köztük több kecskeméti Hungarikum is, mint például a Kodály módszer. 

Fotó: Bús Csaba

Kecskemét polgármestere volt a Rádió 1 Gong Téma című műsorának vendége. Szemereyné Pataki Klaudia a Hilti gyárbővítéséről, a Széchenyi téri buszpályaudvar megújításáról, a mélygarázs rendszer bővítéséről, a hétvégi kecskeméti programdömpingről és egy játszótér átadóról beszélt a rádióműsorban.

Ismét ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét, az alkalmazottak bejelentését, majd nyomon követik a bevételek alakulását a pénztárgépek adatai alapján.

A kecskeméti rendőrök vádemelést javasolnak egy helyi lakos ellen, aki illegális módját választotta a tankolásnak, de elkövetett más jogsértéseket is. A rendelkezésre álló adatok alapján a 36 éves férfi 2023 júliusában közel másfél tucat alkalommal tankolt úgy a vármegye több településén, hogy aztán fizetés nélkül távozott. A rendőrök dolgát azzal próbálta megnehezíteni, hogy az autóra rendszámot lopott vagy arra forgalomból kivont kocsik hatósági jelzését szerelte fel, illetve néhányszor rendszám nélkül állt be az üzemanyagkúthoz.

Tűz keletkezett egy második emeleti, társasházi lakásban, Kecskeméten, a Petőfi Sándor utcában. A város hivatásos tűzoltói egy embert kimenekítettek az ingatlanból, és eloltották a lángokat.

A Kiskunhalasi Semmelweis Kórház a Szegedi Tudományegyetem Oktató Kórháza Szülészet- Nőgyógyászati Osztálya a szakmai zsűri döntése alapján Családbarát Kórházi Osztály 2024 minősítést nyert el, az országban öt másik kórházi osztály mellet. A halasi kórház a Családbarát Kórházi Innovációk 2024 közönségszavazás díjat is megnyerte. A díjakkal járó elismeréseket a Magyar Kórházszövetség Mátraházán rendezett XXXVI. kongresszusán vehették át a halasi kórház munkatársai.

A munkaügyi központ tereiben 23 kiállító jelent meg standjával, közülük 19 volt munkáltató, a többiek munkaerő-közvetítő, hivatal, valamint a Neumann János Egyetem és a Kecskeméti Szakképzési Centrum (KSZC). A Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Osztálya által megrendezett pénteki állásbörze immár 28. alkalommal kínált találkozási lehetőséget a munkáltatóknak és munkavállalóknak.

A Kecskeméti Járásbíróság tárgyalás kitűzése nélkül, előkészítő ülésen jogerősen 1 év 3 hónap végrehajtásban 4 év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélt egy 22 éves román férfit, akivel szemben kifosztás miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség. A büntetés végrehajtását négy évre felfüggesztette – Közölte a Kecskeméti Törvényszék.

Szentkirályi: ha vizsgáznia kellene, Karácsony elégtelen bizonyítványt kapna városvezetésből.

Az elmúlt néhány napban két roller tűnt el Kecskemét belvárosából. A tulajdonosok hiába zárták le kétkerekűiket, az egyiknek múlt vasárnap, a másiknak pedig kedden kélt lába. Szerencsére a pórul járt sértettek azonnal feljelentést tettek, így a nyomozók elemezték a térfigyelő kamerák felvételeit, és meg is találták rajta a feltételezett tettest.

Pár nappal ezelőtt egy bejegyzés jelent meg a Kisfái City lakói Facebook-csoportban, amelyeken nagy mennyiségű illegális hulladék látható. A városrendészek felvették a kapcsolatot a posztolóval azért, hogy azonosítsák a pontos helyszínt.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában