Verseny

2024.04.30. 14:57

Kötélugró diákolimpián remekeltek a kecskeméti lányok

Kecskeméten, a Katonatelepi Sportegyesület szervezésében a napokban zajlott le a Kötélugró Diákolimpia Bács-Kiskun vármegyei döntője. A versenynek a Mathiász János Általános Iskola adott otthont.

Sebestyén Hajnalka

A Kecskeméten is egyre népszerűbb sportágban az idén már 18 versenyző állt a parkettára, hogy megmutathassa mennyit fejlődött a tanév során. Kis-Juhász Zsolt, a Katonatelepi Sportegyesület kötélugró koordinátora elmondta: a versenyen gyorsasági kötélhajtásban, valamint szabadon választott zenés gyakorlatban mérték össze tudásukat a lányok. Az idei vármegyei döntőn a Kecskeméti Református Általános Iskola, a Mathiász János Általános Iskola, a Református Gimnázium és a Kecskeméti SZC Gróf Károlyi Sándor Technikum tanulói vettek részt. 

kötélugrás, verseny, diákolimpia
Kötélugró diákolimpián remekeltek a kecskeméti lányok
Forrás: Beküldött fotó

A verseny során mindenki „amatőr” kategóriában, de több korcsoportban állt a pontozó zsűrik elé. A szülőkből, felkészítőkből, kísérőkből és diákokból álló közönség 18 egyéni és 7 páros gyakorlatot láthatott közönség. A szoros versenyt mutatja, hogy a zsűrinek több esetben is osztott helyezést kellett hirdetnie. Az országos diákolimpia döntőre a versenyszámok első három helyezettje jutott tovább, amelyet június 1-2-án tartanak meg Nagykanizsán.

A versenyzőket felkészítette: Andrássyné Dolog Éva, Hermann-Nagy Krisztina és Kis-Juhász Eszter. Összetett eredmények a következők. Egyéniben I/B. korcsoport: 1. Helenkár Lili és Szabó Zoé (Református Általános Iskola). II/B. korcsoport: 1. Kálmán Flóra (Református Általános Iskola), 2. Kun Nóra (Mathiász), 3. Seres Barbara (Református Általános Iskola).

III/B. korcsoport: 1. Kullai Anna (Mathiász). V/B. korcsoport: 1. Antal Fruzsina (Református Gimnázium),2. Kovács Izabella (Református Gimnázium) és Bene Tímea (G. Károlyi).

Párosban I/B. Korcsoport:1. Helenkár Lili és Szabó Zoé (Református Általános Iskola). II/B. Korcsoport: 1. Gyárfás Kira és Parási Zsanett (Mathiász), 2. Hujber Nóra és Kálmán Flóra (Református Általános Iskola), 3. Gyenei Dóra és Seres Barbara (Református Általános Iskola). III/B. Korcsoport: 1. Kullai Anna és Kun Nóra (Mathiász). V/B. korcsoport: 1. Antal Fruzsina és Kovács Izabella (Református Gimnázium).
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában