Bulvár-celeb

2024.05.17. 05:00

Itt van Miss USA, igazi egzotikus szépség az új királynő

A hawaii származású Savannah Gankiewicz lett a legszebb.

Savannah Gankiewicz, az új Miss Usa

Forrás: Instagram

Hivatalosan is megkoronázták a hawaii származású Savannah Gankiewiczet: ő lett a Miss USA 2023 cím birtokosa, miután a szeptemberben megválasztott Noelia Voigt lemondott a tisztségről, mert nem bírta a poszttal járó nyomást, legalábbis az indoklása szerint

a mentális egészsége megőrzése érdekében adta vissza a címet.

"Tudom, hogy ez csak a kezdete egy új fejezetnek számomra, és remélem, továbbra is arra ösztönzök másokat, hogy maradjanak állhatatosak, helyezzék előtérbe a mentális egészségüket, álljanak ki magukért, használják saját hangjukat, és soha ne féljenek attól, mit hoz a jövő, még akkor se, ha bizonytalannak érzik" – írta korábban a közösségi oldalán - vette észre az Origo.

Noelia Voigt az első venezuelai-amerikai nőként lett először Miss Utah, majd 2023 szeptemberében Miss USA, civilben egyébként lakberendezéssel foglalkozik a modellkedés mellett. A szépségversenyen Miss Hawaiit, vagyis a most megkoronázott Savannah Gankiewiczet, illetve Miss Wisconsint, Alexis Loomanst utasította maga mögé, ők ketten lettek az udvarhölgyei.

"PEOPLE: Celebrating 50 Years" Exhibition Opening
Noelia Voigt 
Fotó: NurPhoto via AFP

Üzent az új királynő

A Noelia Voigt helyébe lépő Savannah Gankiewicz szintén modellkedik, egyébként egy női szerepvállalást segítő alapítványt vezet. A Miss USA címet a szokásosnál rövidebb ideig, csak pár hónapig viselheti – hisz augusztusban már át kell adnia a 2024-es szépségkirálynőnek.

 

 feladatát azonban így is igen komolyan veszi.

"Ígérem, hogy mindig őszinte leszek veletek, és megosztom veletek a tapasztalataimat.

Továbbra is hiszek a Miss USA szervezetben és annak jövőjében, és az a szándékom, hogy belülről pozitív változásokat érjek el, és újjáépítsem a szervezet örökségét" – írta az Instagramon a megkoronázása kapcsán.

Miss USA vs. Miss America

A Miss USA szépségverseny 1952-ben indult a Miss Universe részeként, vagyis a Miss USA cím mindenkori birtokosa képviselheti az Egyesült Államokat a Miss Universe versenyeken – ahol eddig kilenc amerikai győzelem született. Az amerikaiak másik nemzeti szépségversenye, a Miss America jóval korábbi, annak történetéről itt olvashat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában