fórum

2021.10.20. 11:25

Kiskunhalasi vállalkozóknak tartott gazdaságfejlesztési előadást Palkovics László

A sikeres gazdaságfejlesztéshez és a hazai vállalkozások gyarapodásához elengedhetetlen a biztonságos, gyors és kényelmes közlekedés – hangoztatta Palkovics László, a Budapest–Belgrád-vasútvonal korszerűsítéséért felelős kormánybiztos, innovációs és technológiai miniszter egy kiskunhalasi vállalkozói fórumon.

Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos

A szaktárca vezetője azt követően találkozott helyi vállalkozókkal Kiskunhalason, hogy nem sokkal előtte a szerb építésügyi, közlekedési és infrastruktúráért felelős miniszterrel, valamint a halasi és kiskőrösi választókerületek országgyűlési képviselőivel közösen letették az épülő Budapest–Belg­rád új vasútvonal alapkövét.

Palkovics László hangsúlyozta: az elkövetkezendő tíz évben az ország déli részét jelen­tősen fejlesztik majd – ebben a határ közelsége fontos tényező. A vasúthálózat fejlesztése a helyi cégek, vállalkozások számára nagyon fontos lesz, mert könnyebben és gyorsabban elérhetőek lesznek, ami további beruházásokat eredményez.

Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára kiemelte: a vasútvonalak fejlesztésével párhuzamosan a közúti közlekedést is fejlesztik, 2010 óta a mintegy 32 ezer kilométer hosszú hazai hálózatból több mint 6 ezer kilométert sikerült rendbe hozni, amire 655 milliárd forintot fordított a kormány, idén pedig várhatóan 1250 kilométer felújítása valósul meg.

Az M9 Kiskunhalasnál vezet majd, az 51-es, 54-es és 53-as főutakat 47 kilométeren összekapcsoló szakasz előkészítése már zajlik

– tette hozzá az államtitkár.

Bányai Gábor, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a Budapest–Belgrád-vasútvonal korszerűsítése jelentősen átalakítja majd a régió gazdaságát. Annak a reményének adott hangot, hogy azt itt befektetett forrásokból megvalósuló fejlesztések komoly lökést adhatnak majd a helyi vállalkozásoknak is, amit jól ki tudnak majd használni.

György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára arra hívta fel a figyelmet, hogy a mikro-, kis- és közepes vállalkozások számára számos vissza nem térítendő támogatási formát biztosít az állam, a lehetőségekről a Vali.hu információs portálon tudnak tájékozódni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!