
BAON
Bács-Kiskun vármegyei hírportál
július 14., hétfő
Ha itt a nyár, akkor a reggeli forró eszpresszót felváltja a jegeskávé. Nálam legalábbis biztosan. Imádom a reggeli kávézás pillanatait, de ahogy beköszöntött az igazi nyár, már nem igazán kívántam a forró ébresztőt. Elő a magas falú üvegpoharakkal és a hozzá illő szívószálakkal! Na és persze a konyhában lévő kupifiókból előkerült a tavaly eltett jégkocka készítő is. A jegeskávé a nyári hőségben tökéletes frissítő, amit ilyenkor már rendszeresen készítek el itthon. A klasszikus jegeskávéhoz eszpresszóra, tejre, cukorra és természetesen jégkockára van szükség. Nincs is jobb, mint reggel elpepecselni egy ilyen hűs finomság elkészítésével, de egy délutáni sziesztához is tökéletes választás.