Vélem-én

2016.12.30. 16:19

Napjaink

Nehéz időket élünk. Szerencse, ha azok közé sorolhatja magát az ember, akiknek időnként a bőség miatt akadnak gondjaik. Vagy a bőség hiánya miatt, ezért aztán kénytelenek lazítani derékszíjukon, ami nagyobb kerületűvé válva kényelmes - mondhatni valóban derék - szíjjá változik.

Kubatovics Tamás

A szeretet áradása után a zsírok és szénhidrátok vonulása, italok masírozása veszi át az ünnepivé formált hétköznapokon a főszerepet. Csupán egy leheletnyi fűszerként ható anyázást szabdalja csíkosra (vagy inkább echte ungarische csikósra?) a magyar eget és az alatta elterülő világot. Ha hagyjuk magunkhoz eljutni ezeket a kedélyromboló értelmetlenségeket! Ilyentájt jó esetben változatos társaságokban cserélhetünk eszmét a világról, annak általunk ismert vagy legalábbis annak vélt részéről.

Ezért aztán értesülhetünk meglepetésekről. Így tudtam meg például, hogy a jövőben akár Bentli keresztnévvel is illethetik fiukat a szülők. Akik bizonyára gyűlölik csemetéjüket, névnapját pedig tankolásokkal kívánják megünnepelni. Vagy majd idővel választ magának egy napot, mint ahogy ritka nevet viselő ismerősömmel történt. Neki ellentmondást nem tűrő barátai jelölték ki május 19-et. Ami Ivó napja.

A kevésbé puccos nevet viselőknek sem könnyű. Ünnepelhetnek-e önfeledten az Ádámok, Évák, Istvánok, Jánosok? Kik gondolnak arra, hogy mi zajlik ezekben a napokban a Teodorok, Kamillák, Eugéniák, Tamarák, Tamások, Dávidok, Hunorok, Szilveszterek, Fruzsinák lelkében? Közülük örvendhet, aki az év más időszakába menekülhet nevét ünnepelni. De az lenne csak az igazi kalamajka, ha a névnaptárba bekerülne az Újév. Boldog vezetéknévvel gyakran emlegetik, tehát lenne rá igény.
Hát még az igazi megérkezésére, főleg külön írva!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában