Vélem-én

2016.09.19. 13:32

Sátilibom

Közlekedj ökosan! – hirdetik a múlt pénteken kezdődött „mobilitási hét” plakátjain. Egy ékezettel sikerült egy kis szellemességet vinni a felhívásba, de a mobilitást még nem tudtuk magyarítani.

Tapodi Kálmán

A latin eredetű szóról például ez olvasható az egyik meghatározásánál: „a szó 9 betűs karakterrel van leírva, ebből 4 magánhangzó (44.4%). Ez 6.15 százalékkal, több mint az átlagos magyar szó esetében. Vizsgált szövegnek összesen 1 karaktere van, ami nem írható le angol ábécével (átlagnál 0.1 karakterrel kevesebb). Hátrafelé leírva: sátilibom.”
Nos, ebből is látható nagy az „internet állatkertje”, sok mindent elbír, csak kéretik nem mindegyiket komolyan venni! Holott a „facebook népe” nagyon is vevő az ilyesféle tartalmakra és így születnek hirtelen felindulásból vezérelve a „lájkok”, a „diszlájkok”, meg a „szmájlik”. A legnépszerűbb és a kitalálóját milliárdossá tevő közösségi oldal magyarra átnevezésére tett kísérletek elsorvadtak, így Zuckerberg-birodalom zászlóshajója már aligha lesz „arckönyv”.

Képmutatásban amúgy jók vagyunk, s néha már-már azt is elhisszük, hogy jobban élünk, mint négy év múlva. Amúgy is tiszta vigalmi negyed már ország, ellátva mindenfelé „jó kedvvel, bőséggel”, s szinte nincs már olyan étel, ital, állat, gyümölcs, vagy fűszer, aminek okán ne rendeznének egy-egy fesztivált. „Kaptafarendezvénnyé” silányult legtöbbje, de ha ezt szeretik a népek, akkor miért ne?
A bajorok sem unták még meg az Oktoberfestet, amit éppen 183. alkalommal nyitottak meg. A sörünnepet már exportálják is, és a bajor „sör-virsli élmény” hamarosan Budapesten is élvezhető lesz. A szomjoltásnak azonban lehet egy gátja, Münchenben egy liter sört 3200 forintnak megfelelő euróért kínálnak. Na, majd erre is kitalálunk valami. Okosan.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában