Vélem-én

2016.08.16. 14:05

Spájzolni jó

Nézzük csak, hányat kell még nem aludni? Fantasztikusak voltak az úszáshajnalok, ám 10 nap után már fárasztó az olimpia.

Kubatovics Tamás

Bizonyára a fotelek, kanapék is egyre nehezebben bírják. (Úgy tűnik, olykor homokszem kerül a gépezetbe. Időnként mindenféle sporteseményekkel szakítják meg a televízióban a szellemi horizontszűkítést.) Ennek ellenére állítom, ha olimpiai sportág lenne az olimpianézés, akkor sokan vállalnánk az éveken át tartó kvalifikációs küzdelmeket is. Most legfeljebb néha a horvát tévére kapcsol a déli határ közelében élő. Ebben van rutinunk, a ''84-es olimpiát főleg a jugó tv-n néztük. 

Kis hazánk sikerekre oly'' büszke népe szembesülhetett vele az örömökkel teli napokban, hogy precíz munkával, elszántsággal és vasakarattal világsikereket is elérhet az ember. Ezek szükséges, ám nem elégséges feltételek. Fájdalommal kell hát tudomásul venni, hogy nem minden precízen, elszántan dolgozó emberből lesz világsztár. (Nekik küldjük a következő számot, és mindenkinek, aki szereti, szokták mondani a rádiós műsorvezetők.)

Nem lehet mindenki győztes, a legyőzhetetlen versenyző nem született meg, és valószínűleg nem is fog. Még Hosszú Katinka sem nyert meg mindent, a várakozástól eltérve az első magyar aranyat sem ő zsebelhette be Rióban. Viszont köszönhetjük Szász Emesének, hogy a Köszönjük, Emese! immáron nem minősül reklámnak. Katinka négy éve a bajai sétáló utcában letörten mesélt a helyi sajtóval találkozva a londoni eseményekről. Számára kudarc volt a 4.,8.,9. helyezés. A 4-hez most is nagyon közel volt, mondhatni karnyújtásnyira. Úgy hírlik, most ez motiválja, már edz. Aranyos. Azon sem lepődnék meg, ha úszva jönne haza, hiszen a repülőút hosszú és nincs a gépen medence.

Gyűjtögetnek a magyar hölgyek, asszonyok, és a kajakosok még csak most kezdik. Egy ilyen hektikus gyümölcstermést produkáló, befőttszegény évben minden háztartásnak biztonságot jelent némi aranytartalék. És a sikerek már a spájzban vannak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában