Vélem-én

2015.10.24. 07:17

Fortuna szekerén

A forgandó szerencse engem rendszerint elkerül. Valahogy úgy pördül-fordul, hogy se lottó, se tombolajáték nem vert még homlokon komolyabb nyereménnyel.

Popovics Zsuzsanna

Pedig szeretek játszani, ha úgy adódik, kockáztatni is. Kivéve Az első millió című társasjátékot, melyben elsősorban befektetéssel, ingatlannal gyűjtögetem a tőkémet, és csak minimális összeggel hazardírozom a valutás ruletten. Pedig utóbbi jövedelmezőbb, annak, aki szerencsés benne. 
Így aztán legfeljebb tapsolok azoknak, akik a szilveszteri tombolajátékon a fődíj mellett öt-hat másik nyereményt is bezsebelnek. Ha pedig a lottófőnyereményre gondolok, előbb önt el a sárga irigység, mint kezdek el azon filózni, hogy mire költeném, ha megnyerném. Mondjuk nehéz is lenne, mivel nincs is lottószelvényem.

Annak azonban kifejezetten örülök, hogy immár négy alkalommal nyújthattam át a Petőfi Népe ajándékát szerencsés előfizetőinknek. A havi bevásárlását mi álljuk! című játékon sorsoljuk ki a nyertest, heti rendszerességgel. A Felső-Kiskunságban gratuláltam már szerencsésnek Fülöpházán, Tasson, Solton, legutóbb Kunszentmiklóson. Hűséges olvasóink előbb jól meglepődnek a hír hallatán, majd nagyjából addig el sem hiszik, hogy nyertek, amíg át nem veszik a vásárlási utalványokat.

Jártam már ez ügyben külterületi tanyán, tisztes falusi portán, városi cégvezető irodájában. Ki így, ki úgy fogadja a szerencséjét. Van, aki örül, más inkább megilletődik. Főleg, aki azzal fogad, hogy: én még nem nyertem soha semmit! Át tudom érezni, sőt. Ilyenkor azzal a tudattal nyújtom át a nyereményt, hogy ismét jó helyre vezérelt Fortuna asszony. És legalább a segítője lehetek, ha már a kegyeltje ritkán vagyok.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!