Vélem-én

2015.09.10. 18:02

Állatok?

Nem az a baj, hogy másként vélekedsz, mint én, hanem az, hogy nem gondolkozol, csak gyűlölködsz.

Zsámbóki Dóra

Talán ezt kellene odaírnom minden törlésre ítélt facebookos ismerősöm üzenőfalára. Nem cenzúrázok, lehet beszélgetni, vitatkozni, még egyet nem érteni is. Megvezetett, acsarkodó birkákkal viszont nem megy a disputa, emelt hangon lebégetnek. Néha szívesen visszaordítanék, a kiabálást viszont hasztalannak tartom, azt meg oktalannak, aki azt hiszi, attól nyer értelmet az üzenete, ha hangosan mondja. Ilyenek a kinyilatkoztatók is. Tájékozódnak, csak nem feltétlenül jó helyen és kétség kívül kritikátlanul. Töretlenül duruzsolnak és szakadatlanul ítéletet hirdetnek. Megtalálják a bűnbakokat, világgá lármázzák a napi nézetüket, a mondat végén pedig vitát nem tűrően ponttá merevednek.

Most éppen a menekültekről van szó. Meg azokról a mentális hontalanokról akik azt mondják például, hogy jól tette az operatőr, hogy belerúgott a (ruszkijenkimuszlimok által kerítésszaggató olajfúrótornyot rejtő ürgebőrbe varrt, látens templomrobbantó) szír gyermekbe. Akik szerint jól van a kukoricaföldön vacogó menekült, minek jött ide, amúgy is állatok ezek; akik a rendőröket maguknak mennyországot remélve most éppen azért kívánják a pokolba, mert nem verik agyon mindet. Szégyellem magam miattuk, és szánom a megvezetetteket, akik elhiszik, hogy a politikai harácsolás egyenlő a megoldáskereséssel, akik nem látják, hogy el kell telnie még jó pár évnek, mire megértjük, hogy mi zajlik most a világban. Jó esetben nem válik addigra kietlen tarlóvá a magyar néplélek.
Az a baj, hogy azokat, akik elszabadították ezt az utálatcunamit, nem tudom egy kattintással törölni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!