Vélem-én

2013.06.04. 12:45

Dumát lehetne rekeszteni?

Mosolygós hóemberekben gazdag, élményekkel teli, trendi bundás fürdőruhákkal tarkított, eredményes nyarat szerettem volna kívánni.

Kubatovics Tamás

De bennem rekedt a szó, mert azt hallottam, hogy a nyár elmaradásának esélyeit latolgatják éppen. (Ez hétfőn délelőtt egy orvosi váróban történt. Elég furcsán venné ki magát, ha a hét első munkanapján rögtön aktuális kocsmai társalgásokra hivatkoznék.) Az a rossz hír terjedt az egyik jólértesült adatközlő által, hogy ilyen lesz az egész évszak. Márpedig ez biztos, közölte, mert ő a rádióban hallotta. Nekem ennyi elég is volt, több hónapos előrejelzésekben nem szokásom hinni, hamar távoztam a pulttól, pontosabban fogalmazva a váróból. Szívem mélyén kezdtem sajnálni a várható forgalomcsökkenést elszenvedő sör- és szódagyártókat, naptejárusokat, bikiniviselőket és -szemlélőket.

Aztán a kedvezőtlen információk újabb és újabb csatornákból kezdtek egyre nagyobb hullámokban zúdulni. Jön a nagy európai árvíz, kár lenne azzal hitegetni magunkat, hogy ezt mi rafinált magyaros trükköket alkalmazva megúszhatjuk. Tetézte a kellemetlen közeljövőt felvázoló jelentésekkel együttjáró rossz érzést, hogy a hivatalosság érzetét még szóvivői megnyilatkozással is súlyosbították a kommunikátorok. Persze manapság a világ bonyolult, a nemzetközi helyzet meg feszt fokozódik, a Duna meg jön, kellenek ilyenkor a Pannon őstengerből szellemi világítótoronyként kimagasló szóvivők. Ők aztán árasztják a bizalmat, hiszen rezzenéstelen arccal és a rendíthetetlen magabiztossággal mondják fel az aktuális csasztuskákat. Kár, hogy a Duna ellen ezek semmit sem érnek!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!