Vélem-én

2013.05.28. 14:52

Családi logisztika

A nyári szünet közeledtével egyre több hír szól majd a „kulcsos gyerekekről”. Azokról, akik magányosan a televízió és a számítógép előtt ülve, vagy az utcákon bolyongva töltik a nyarat.

Vajda Piroska

Nyaralás, tábortűz, számháború, strand, fagyi, vattacukor, sok-sok játék – remélhetőleg a legtöbb gyereknek ezt jut eszébe a vakációról. A nyári szünet közeledtével azonban egyre több hír szól majd a „kulcsos gyerekekről”. Azokról, akik magányosan a televízió, és a számítógép előtt ülve, vagy az utcákon bolyongva töltik a nyarat. Mert szüleik, nagyszüleik reggeltől estig dolgoznak, mert a családi kasszából már nem futja táborra, nyaralásra, semmire. Ugyanakkor hiába a számtalan figyelmeztetés, sajnos nyáron a gyermekbalesetek, és az eltűnt gyermekek száma is megnő.

A legtöbb családban ilyenkor bonyolult logisztikai egyeztetések kezdődnek a nyári szünet beosztásáról. Rongyosra lapozott naptárban strigulázzák ki, mikor tud vigyázni a gyerekekre. Hogyan osszák be a szülők a szabadságot úgy, hogy a munkahelyen se szúrjon szemet senkinek. Optimális esetben a nagyszülők, keresztszülők, nagynénik és nagybácsik segítségére is számíthatnak. Két és fél hónap összehangolása azonban komoly fejtörést okoz a szülőknek. Főként, ha nem csak gyerekeik felügyeletére gondolnak, hanem tartalmas és emlékezetes programokkal szeretnék megtölteni a nyári napokat. Kínálat van bőven. Az erre szakosodott iparág képviselői gyakran képzeleteinket felülmúló lehetőségekkel kecsegtetnek, melyeknek csak pénztárcák tartalma szab határt.

Együtt lenni azonban nem kerül pénzbe! A pénztárcakímélő közös programok megszervezése csak fantáziánkon múlik. A tábortüzek hangulatát családi körben, barátokkal összefogva is megteremthetjük. A hullócsillag megfigyeléssel egybekötött szalonnasütés pedig megfizethető, mégis felejthetetlen szórakozás lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!