Vélem-én

2011.11.21. 22:55

Elméleti katasztrófa

Jó a gyerek, igyekszik, bár azt lehetne jobban is – ezt mondta egykori tanárom valamennyi szülőnek, aki meglátogatta őt a fogadóóráján.

Zsámbóki Dóra

Fogalma sem volt ugyanis, hogy ki kinek az apja, anyja, ez az értékelés meg többnyire minden tanítványára illett. Talán nem nagyon érdekelte, így legalább nem sértett meg senkit. 

Jól riasztható a magyar lakosság. Feltételezem, így valahogy összegzik majd a tegnapi katasztrófavédelmi gyakorlat eredményeit. Bár egyes területeken a tájékoztatás lehetne hatékonyabb – teszem hozzá már a magam részéről. Az ugyanis, hogy katasztrófavédelmi gyakorlat lesz, tegnapra pont kiment a fejemből, így amikor megláttam a híradásokat, majdnem megriadtam. Először, mert nem tudtam, hogy hol van Otoh Gunga. Aztán meg, mert rájöttem, hogy ha nem ugrik be, akkor az nem Magyarországon van, így talán mindegy is...

A Csillagok háborúja állítólag alapmű, én meg – egyes vélemények szerint – kultúr-furkó vagyok, mert nem láttam egyik részét sem. Így viszont a fiktív helyszín kiváló ötletnek bizonyult, mert amíg azon gondolkodtam, hogy mi hol van, eszembe jutott, hogy ez egy gyakorlat. Mehetett volna gyorsabban is, de így legalább azon is el tudtam mélázni, hogy mi lenne, ha tényleg baj lenne. Vajon hány perc alatt esne le, hogy amikor azt kérik, hogy ne telefonáljunk, akkor az azt jelenti, hogy tényleg ne. Egyáltalán: eljutna az agyakig, hogy bajra figyelmeztetnek a szirénák? Vagy a hangerő-szabályozó után nyúlva mereven bámulnánk tovább a dobozt – mint rendesen –, tudva, hogy a gyakorlati katasztrófák úgysem itt történnek, hanem egy messzi-messzi galaxisban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!