Vélem-én

2011.09.11. 20:32

Szivics-mester felajánlása

Nagy tétben le merném fogadni, hogy Rózsa egy percet sem gondolkozott azon, hogy elfogadja-e edzője lemondását.

Rajtmár István

Tomiszlav Szivics, a Kecskeméti TE labdarúgóinak vezetőedzője az 1-1-re végződött Vasas elleni bajnokit követő sajtótájékoztatón előbb jól irányzott rúgással a magasba röpített egy műanyagszéket, majd bejelentette, hogy felajánlja lemondását a klub többségi tulajdonosának, Rózsa Pálnak. Ám a tollforgatók megelőzték, a lila-fehérek tulajdonosa először az újságíróktól értesült Szivics „felajánlásáról”.

Nagy tétben le merném fogadni, hogy Rózsa egy percet sem gondolkozott azon, hogy elfogadja-e edzője lemondását. A lila-fehérek a mostani döntetlennel együtt is élvonalbeli tagságuk legsikeresebb idénykezdésén vannak túl, előkelő helyen állnak a táblázaton, s pontveszteség nélkül csoportelsők a Ligakupában.

Akkor mégis: mi indokolta Szivics bejelentését? A szerb mester már az előző idényben is többször érezte úgy, hogy személye miatt a klub kerül hátrányos helyzetbe. Tény, hogy a magyar edzők nehezen viselik el, ha külföldi szakember sikert ér el a honi fociban. Tény az is, hogy az utóbbi három tétmérkőzésen elképesztően gyenge bíráskodást kapott a lila-fehér klub. Lovas, Karakó és Kovács J. Z. sporttársak – a három említett mérkőzés játékvezetői – bebizonyították, hogy teljességgel alkalmatlanok magas szintű találkozók korrekt levezetésére. Szivics pedig úgy érzi, hogy játékosaival hiába edzenek keményen, az említett okok miatt nem érhetnek el jó eredményt.

Ezek a dolgok keseríthették el a kecskeméti edzőt. Lemondási szándékával erre (is) szerette volna felhívni a labdarúgást és a lila-fehér csapatot szeretők figyelmét. S ahhoz, hogy szándékát elérje, kevés volt a műanyag-szék látványos felrúgása...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában