Vélem-én

2011.07.12. 17:14

Szelet vet, vihart arat

Minél többet veszekedtek, annál élelmesebbek lesztek – összegezte a házasságról alkotott meglátásait az ifjú párnak a bölcs nagypapa egy családi videón.

Zsámbóki Dóra

A kunfehértói testület feloszlatásának idején gyakran hangoztatták: az akkor hat férfi képviselőből és egy nő polgármesterből álló faluvezetés kapcsolata leginkább egy megromlott frigyhez hasonlít.

Hiába veszekedtek épp eleget, az életrevalóság csak nem akart megmutatkozni. Be is adták a vál(t)ópert, a szinte üres kasszából 800 ezerbe fájt a falu lakosainak. Hogy ki kezdte a viszály szítását, innen nézve már mindegynek kellene, hogy legyen. Kívülről úgysem lehet megmondani, belülről meg még annyira sem.

A helyiek szemével nézve rendkívül rútra sikerült választási kampány vetette szél úgy tűnt, kifújja az ortályt a tanácsteremből, de a mindent elsöprő förgetegben bízóknak csalódniuk kellett. A párterapeuták és a menedzserképzők is gyakran hangoztatják: egy problémát nem lehet megoldani ugyanazzal a gondolkodással mint amivel létrehoztuk azt. Einstein elmélete azonban szemmel láthatóan megmaradt magnak a fehértói faluházán, helyette most is vihart aratnak.

Lehet mondani, hogy a választók hibája: ők boronáltak össze újra olyan képviselőket, akik többnyire nem kompatibilisek a polgármesterrel. A tétel fordítva is igaz. De ahelyett, hogy a választói akarat annulálása és a tekintélyszecskázás mellett addig pörgetnék a szerencsekereket, míg a nagy számok törvénye alapján ki nem jön a várt együttállás, talán célra vezetőbb lenne konszenzuskeresésbe fogni. Ezt speciel mindegy lenne, hogy ki kezdi.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!