Vélem-én

2011.06.16. 17:29

Szombaton Múzeumok éjszakája

Volt, amikor az vitte el a pálmát Múzeumok éjszakáján, hogy szakadó esőben körberohantuk a retro busz után a fél várost. Ez afféle fakultatív program, amit törött esernyővel, gerinc mentén végigcsorgó esővízzel és lelkes gyerekekkel érdemes végrehajtani.

Rákász Judit

Két mellékhatás lehetséges: egyrészt a gyerek azonnal múzeumrajongóvá válik, másrészt attól kezdve gyakorlatilag nem lehet neki megmagyarázni, hogy éjszaka általában zárva tartanak a múzeumok, és mi NEM törünk be oda.

Máskor a Patika Múzeum 72 gyógynövényes, lórúgásszerű elixírje győzött (Tisztelet az Ősöknek!). De olyan is volt, hogy a könyvtár ''60-as évek Kecskemétjét megidéző vetítése lett maradandó élmény, meg a verseny, hogy ki ismer fel több ma is aktív közéleti személyiséget abban a tudósításban, amely Pártunk és népünk nagy ünnepéről, május elsejéről készült.

Nagy drukkere vagyok a Múzeumok éjszakájának. Amit szombaton megmutatnak magukból az intézmények, az olyan, mintha a parlamenti közvetítést nem az ülésteremből adnák, hanem az Országház kávézójából. Vagy a színházban nem a nézőtérre ülnénk be előadást nézni, hanem a színészbüfébe.

Kecskeméten sikertörténet a Múzeumok éjszakája. Pár éve a Bozsó Gyűjtemény kezdeményezésére három helyszínen, egy retro busszal indult a buli. Szombaton 40 helyszín várja a közönséget, 9 retro busszal, sok ezres közönséggel. Ezzel Kecskemét a vidéki helyszínek között az első helyen áll!

A 40 helyszín közül egyet kiragadni nem lenne ildomos, ezért a retro buszokat ajánlom kedves mindnyájunk figyelmébe. Különösen a piros faros Ikaruszt, amit eredetileg cementraktárnak(!) vett a tulajdonosa. Most német turistákat visz vele Leninhez, a kommunista szoborparkba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában