Vélem-én

2011.03.09. 18:39

Süss fel, nap!

Nem hiszem, hogy van ember, aki ne várná már a jó időt.

Páncsics Hajnalka

Nem csak magamból kiindulva gondolom ezt, hiszen az interneten, az egyik közösségi portál programot szervezett mára. Az ötletgazda ezt írja: "Unom a hideget, segítsetek! Ahol vagyunk (halkan vagy ordítva) énekeljük el a híres napocska-csalogató dalocskát!" Az akció sokaknak megtetszett, rengetegen csatlakoztak a kezdeményezéshez. Ezért senki ne lepődjön meg, ha ma 11 órakor ismerősei, munkatársai, barátai, vagy az utcán sétáló idegenek zümmögik a Süss fel, nap! kezdetű gyerekdalt.

Értem én, hogy ennek a felfokozott tavasz várásnak megvannak az egyszerű élettani magyarázatai. Sőt, tavaly, meg tavalyelőtt is pont ilyen áhítattal vágytunk már a nagykabátmentes napokra, mint most. Azt is lefogadom, hogy a hosszú ünnepi hétvégére sok háziasszony tervezi már - ha nem is mindjárt a tavaszi nagytakarítást - a szekrények átrámolását. A meleg téli göncöket már látni sem akarjuk! Arra vágyunk, hogy a tavaszi, nyári ruháink nézegetése vidítson fel minket. Meg persze arra is kíváncsiak vagyunk, hogy ránk jönnek-e még a téli hónapokra a szekrény mélyére száműzött, kedves darabok.

A facebookon szerveződő program sikerre van ítélve! Legalábbis az időjósok szerint. Az egy hetes előrejelzés folyamatos melegedéssel kecsegtet, jövő keddre már 14 fokot (meg záporokat) ígér. Távolabbra egyelőre ne kíváncsiskodjunk jövőbe, mert rettenetes lehet a csalódás. Az viszont bizonyosnak látszik, hogy a mínuszoknak ezennel őszig búcsút mondhatunk.

Sirassa a hideget akinek hiányzik, én a napocskának szurkolok!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában