Vélem-én

2010.07.16. 10:59

Levetni a gúzst

Kiskunfélegyháza pénzügyileg nyomorúságos helyzetben van. Kiadása, adóssága akár hat másik hozzá fogható méretű városnak is teher lenne.

Ökrös Csaba

Nem is igen tudná tovább vonszolni magát az önkormányzat, ha nem cselekedne végre. Tegnap megszavaztak egy kiadásminimalizáló intézkedéscsomagot, és megemelték az adókat. Ezt biztató jelnek tekintheti a bank, ami némi hitelt ígért a cselekvésért cserébe. Így egyelőre életben maradtak a város reményei, hogy megmenekül a csődtől.

Mivel mindenki a maga szerencséjének a kovácsa, a prosperáló várost ígérő jövő reményében sokat kell dolgozni. A megyei iparkamara vezetőivel ült le tegnap gondolatébresztő beszélgetésre a térség fideszes országgyűlési képviselője. Az alapvetés az volt, hogy gazdaságélénkítő lépések nélkül nincs kiút a válságos helyzetből, Félegyháza sorsa is azon áll vagy bukik, hogy képes lesz-e befektetőket magához vonzani. Az egészségügyi turizmus fejlesztése, az ipari park kihasználása elindíthatja a kedvező változásokat. Földrajzi és infrastrukturális helyzetéből adódóan a város lehetne akár logisztikai központ is.

Azt, hogy a grádicson miként következzenek a fokok fölfelé, épkézláb városfejlesztési koncepció elkészítése nélkül nem lehet meghatározni. Ehhez ügyes emberekre van szükség, akik már láttak fejlesztésre szoruló várost. A kamara elnöke és titkára felveszi a kapcsolatot olyan szakemberekkel, akiknek a neve a sikerrel kapcsolódik össze.
Októberig még van egy kis idő, a választás előtt már sokat nem ugrálhat az önkormányzat. Ősztől pedig el kell kezdeni levetni a gúzst, hogy egyszer még táncolhasson Félegyháza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!