Vélem-én

2010.05.30. 20:27

A sárga földig lekuglófozhatták magukat a kakaóittas zsúrozók

Szombat óta van új kormányunk. Azt már tudjuk, hogy babazsúrra hiába is hívnánk a tagjait, a miniszterelnök világossá tette, hogy nem készülnek ilyen mulatságokba.

ökimov

Ez legalább tiszta beszéd. Mindenki, aki kakaófőzéssel és tortasütögetéssel kezdett volna vesződni, most megspórolhatta a hozzávalók árát. Aki kapkodott, mint Bernát a ménkűhöz, alighanem kénytelen volt az ismeretségi körének részhalmazát képviselő óvodásokat hirtelen meghívni, hogy elfogyjon, amit a kormánynak szánt.

Mivel a gyereknap és a miniszterelnöki és miniszteri eskütétel egymásra torlódott, biztosan nem lógott ki a lóláb, amikor a Kovács Karcsi álmélkodva tapasztalta, hogy a labdáját kiszúrással fenyegető szomszéd néni zsúrra várja.

Karcsi lekuglófozta magát a sárga földig, és míg kakaóval töltötte ki a fennmaradó űrt a gyomrában, sóhajtva megállapíthatta, hogy a zsúrilag igen helytelen csak négyévente választásokat tartani. De talán őssszel is lesz valami, hátha majd a polgármester bácsik is mondanak valamit, amiből összejön egy meghívás.

Közéleti érdeklődésű gyerekek már arról faggatják szüleiket, hogy nincs-e valamilyen alkotmányos lehetőség a zsúrokat sűrűbbé tenni. Akár a kormány részvételével is, üsse kő!

Ezek is érdekelhetik