Vélem-én

2009.05.25. 09:38

Folytassa, KTE!

Csodálatos két év van a kecskeméti labdarúgócsapat mögött. Előbb utcahosszal végeztek az NB II. Keleti csoportjának élén és 97 éves története során a KTE először jutott fel az első osztályba. Ahol újoncként kiválóan szerepelt.

Mihályka Gyula

A legemlékezetesebb meccs természetesen az idei bajnok, Debrecen elleni 3-0-ás itthoni győzelem volt. Szombaton pedig a tavalyi bajnok MTK-t győzték le a kecskeméti lila-fehérek 4-1-re, idegenben.

Egy meccs van még hátra, és az már bizonyos: az 5-7. hely valamelyikén végez a KTE-Ereco. Igazi bravúr ez. Főleg annak tükrében, hogy télen a beharangozott erősítés elmaradt, mitöbb, négyen távoztak a csapatból. Ráadásul néhány sérülés is sújtotta a gárdát. De maradt a nyílt, támadószellemű játék, a kamikaze-futball, amely osztatlan elismerést váltott ki országszerte. Ugyanakkor nekem csalódás volt, hogy átlagban csak félházzal ment a Széktói Stadion. Ez a csapat több nézőt érdemelt volna.

Most pedig lélegzetvisszafojta várjuk, vajon Szivics edző elmegy-e Újpestre? A csábítás nagy, hiszen az újpestiek jövőre bajnokok is lehetnek. S ha távozik a Mester, vajon ki jön helyette? Mert ezerszer levitézlett, honi edzőpápáknak álcázott perselyekre nincs szüksége Kecskemétnek. Mint ahogy kopott sztárok kocogós roncsderbijét se szeretnénk látni a pályán.

A következő szezonban a Fradi visszakerülésével a magyar NBI iránti érdeklődés nagyot növekszik. Ráadásul az RTL-Klub nyerte a közvetítési jogokat, ami óriási nézettségi lehetőséget jelent. Kecskeméten tehát akár Sziviccsel, akár nélküle, folytatni kellene a megkezdett utat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!