Vélem-én

2008.08.29. 10:07

Nézőpont

Gyűjtsd a vasat és a fémet, ezzel is a békét véded! - szólt az '50-es évek egyik lelkesítő jelmondata.

M. Gy.

Ma sem kopott el teljesen, hiszen a fémgyűjtők szorgosan tevékenykednek. Szerencsére több MÉH-telepes meg egyre éberebb. Pár éve Kecskeméten például nem voltak hajlandók átvenni II. Rákóczi Ferenc mellszobrát, bár korábban a Kodály-domborműre akadt vevő. Tegnap egy gránátszállítmányt utasítottak vissza. Bizony, jól tették, mert egy éles gránát a kohót darabjaira vetné szét, ami tragédiát is okozhatna.

Fémgyűjtó hőseink így csalódottan eldobálták zsákmányukat, amivel komoly kalamajkát okoztak: öt órás útlezárás, kerülő autósok, tűzszerészek riasztása Budapestről etc. Sokan szokták ilyenkor kérdezni - mint a keceli diszkózás után újraélesztett öt fiatal esetében is -, hogy mindezt ki fizeti? A kérdésben persze ott bújkál a válasz: mi, adófizető polgárok.

Nem lesz ilyen zűr persze a kunszentmiklós-bösztörpusztai vasútállomáson a vagonból ellopott áru esetében. A másfél milliót érő rézhuzal eljut rendeltetési helyére és még a kohó sem fog felrobbanni tőle.

 

Címkék#Kecskemét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!