él a bizalom

2018.07.03. 14:58

Maradhat Löw a német válogatott élén

Joachim Löw marad a német szövetségi kapitány annak ellenére, hogy a válogatott címvédőként már a csoportkörben búcsúzott az oroszországi labdarúgó-világbajnokságtól.

FILED - 28 June 2018, Germany, Frankfurt: Head coach Joachim Loew delivering a statement after his team arrived back at Frankfurt airport. According to information from the Newspaper 'Bild' and 'Sport Bild', Loew is going to carry on as coach despite the team going out of the world cup at the group stages. Both media outlets reported the new on Tuesdaym 03 July 2018. Photo: Andreas Arnold/dpa

Fotó: dpa Picture-Alliance/AFP

A Német Labdarúgó Szövetség (DFB) kedden megerősítette a nem sokkal korábban felröppent híreszteléseket, melyek szerint az 58 éves edző kitölti 2022-ig szóló szerződését.

A szakvezetőként 165 mérkőzésnél tartó Löw így minden bizonnyal megdönti Josef Herberger nemzeti rekordját, aki 1936 és 1964 között 167 alkalommal ült a válogatott kispadján. Löw mérlege 108 győzelem, 30 döntetlen és 27 vereség.

A DFB elnöksége szombaton közölte, hogy egyhangúlag további bizalmat szavaz a kapitánynak, aki 2006 óta tölti be tisztét. A személyes egyeztetésre kedden délelőtt került sor.

Oroszországban a Nationalelf három ponttal utolsó lett csoportjában, és története során először már a csoportkör után búcsúzott a vb-től.

A németek következő mérkőzésére szeptember 6-án kerül sor, amikor az újonnan életre hívott sorozatban, a Nemzetek Ligájában a franciákat fogadják Münchenben.

Borítókép: Löw reméli, hogy ezt a mosolyt az elkövetkező eredmények is az arcára fagyasztják

AFP / DPA / Andreas Arnold

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!