nyílt maradt a csoport

2018.06.24. 18:54

Harcos meccsen igazságos döntetlen született

Japán és Szenegál 2-2-es döntetlent játszott vasárnap az oroszországi labdarúgó-világbajnokság H csoportjának második fordulójában.

Jekatyerinburg, 2018. június 24. A japán Szakai Hiroki (j) és a szenegáli Ismaila Sarr az oroszországi labdarúgó-világbajnokság H csoportjának második fordulójában játszott Japán - Szenegál mérkõzésen a Jekatyerinburg Arénában 2018. június 24-én. (MTI/AP/Natacha Pisarenko)

Forrás: MTI/AP

Fotó: Natacha Pisarenko

Jól kezdte a mérkőzést az afrikai együttes – amely az első fordulóban a lengyel válogatottat győzte le -, s a Liverpoolban játszó Sadio Mané szerencsés góljával a vezetést is megszerezte.

Ezt követően ugyan még volt helyzete Szenegálnak is, de a japán csapat is egyre bátrabb támadójátékot mutatott. Az ázsiai gárda egy szép akció végén még az első félidőben kiegyenlített.

I. félidő:

12. perc: Sabaly bal oldalról, 10 méterről lőtt kapura, a labdát Kavasima úgy védte ki, hogy az a közvetlenül előtte álló Mané térdéről a hálóba pattant (0-1).

34. perc: Nagatomo vett le szép mozdulattal egy hosszú indítást a balösszekötő helyén, becselezte magát a büntetőterületen belülre, majd a labdát a lábáról „lelopó” csapattárs, Inui 10 méterről kilőtte a hosszú alsó sarkot (1-1).

A fordulás után is a japán csapat volt a kezdeményezőbb, nagy gólhelyzetig, valamint Inui Takasi révén egy keresztlécig is eljutott, a hajrát azonban így is Szenegál kezdhette előnyből, mert Moussa Wague betalált.

A japánok szövetségi kapitánya, Nisino Akira pályára küldte Honda Kejszukét, aki hat perccel később kiegyenlített, ezzel sorozatban harmadik világbajnokságán talált be.

A japán Honda Keiszuke (4) lövi a japánok egyenlítő találatát.
Fotó: Roman Pilipej / MTI / EPA

Az utolsó percekben már mindkét csapat elsősorban az eredmény megtartására figyelt, így döntetlennel zárult az összecsapás.

II. félidő:

71. perc: Bal oldali akció végén Sabaly lapos labdájáról maradt le középen Niang, de a hosszú oldalon teljesen egyedül érkező Wague az ötös sarkáról a rövid felső sarokba lőtt (1-2).

78. perc: Oszako jobb oldali beadásánál Sané elfejelte a szenegáli kapus keze elől a labdát, a túloldalon Inui az alapvonalról középre gurított, a csereként beállt Hondának öt méterről csak az üres kapuba kellett passzolnia (2-2).

Az utolsó kör előtt ezzel mindkét együttesnek négy pontja van, így biztató helyzetből várhatja csütörtöki utolsó összecsapását.

Borítókép: A japán Szakai Hiroki (j) és a szenegáli Ismaila Sarr az oroszországi labdarúgó-világbajnokság H csoportjának második fordulójában játszott Japán – Szenegál mérkőzésen a Jekatyerinburg Arénában 2018. június 24-én.

MTI / AP / Natacha Pisarenko

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!