Labdarúgás

2018.08.11. 09:08

Újra itthon játszik a TVSE

A Merkantil Bank NB II.-ben ezen a hétvégén már a harmadik fordulót játsszák. A Duna-Aszfalt TVSE 17 óra 30 perces kezdettel a Kazincbarcikát fogadja.

Vincze Miklós

A vasárnapi ellenfél az első fordulóban Nyíregyházán 1–0-ra kikapott, a másodikban pedig hazai pályán 2–2-t játszott a Kaposvári Rákóczival. Egy pontot tehát szerzett, így a tabellán a Kécske előtt áll, hiszen a Bács-Kiskun megyei alakulat még nullapontos. Két súlyos vereséget szenvedett, szégyent azonban nem vallott egyik találkozón sem, ám mivel az együttes jelen pillanatban sereghajtó, arról faggattuk Virágh Ferenc másodedzőt, hogy van-e a keretben pánikhangulat.

– Ugyanúgy tesszük a dolgunkat, ahogyan eddig, pánikhangulat egyáltalán nincsen – jelentette ki Virágh Ferenc. – Két minőségi csapattal találkoztunk az első fordulóban, és emiatt előtte is tudtuk, hogy a vereség benne van a pakliban, nem véletlenül nyilatkozta Szabó István vezetőedző is a Soroksár mérkőzés előtt, hogy bravúr lenne a pontszerzés. És nem elég, hogy két rutinos, jó csapattal találkoztunk, a körülmények is úgy alakultak – mind a két meccset alaposan megnéztük utólag, tehát ezt bizton állíthatom –, hogy nemigen volt esélyünk a pontszerzésre, pedig a játék tekintetében – főleg tizenegy emberrel a pályán – nem játszottunk alárendelt szerepet. Úgyhogy azért sincs pánikhangulat, mert nincs okunk rá, dolgozunk tovább, sőt, ha lehet, még nagyobb akarással teszik a játékosok a dolgukat, hogy végre a pályán is kijöjjön a sok befektetett munka.

A kécskeieknél Virágh Ferenc az egyik „felderítő”, szinte legendásan pontos elemzéseket szokott letenni az asztalra az aktuális ellenféllel való találkozás előtt. Most sem jött zavarba, amikor arra kértük, hogy néhány szóban mutassa be a hétvégi ellenfelet.

– Vasárnap este is egy jó csapattal fogunk találkozni. Stabil együttes a Kazincbarcika, tudatos, jó futballt játszanak, nem véletlenül maradtak bent az NB III.-ban – az idény végén voltak nehézségeik, de úrrá lettek rajtunk –, azóta ráadásul erősödtek is, hiszen egyrészt igen jó játékosokat igazoltak a nyáron. Ráadásul sérülésből is sokan visszatértek, többek között Takács Péter, akinek az egész tavalyi éve ráment a sérülésre, de most újra elkezdett játszani. De van több más olyan játékosuk, aki az első osztályban vagy annak közelében rúgta a labdát. A stabilitásban van az erejük.

Ami magát a meccset illeti – tért át a holnapi megmérettetésre –, arra mindenki számíthat Kécskén és az egész megyében, hogy mindent megteszünk a győzelemért. Az az első két NB III.-as mérkőzésen is látszott, hogy a mentalitással, a hajtással, a küzdeni akarással nincs gond, nekünk, a szakmai stábnak az a feladata, hogy beletegyük a játékba azt a minőséget, ami a győzelemhez elég. Várjuk tehát hű szurkolóinkat, azt garantálhatom, hogy mindent elkövetünk és tiszta lelkiismerettel fogunk lejönni a pályáról – ígérte a másodedző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában