bács-kiskun

2021.02.12. 16:15

Merjük fölvállalni magunkat, minden hibánkkal együtt!

Egyre több Bács-Kiskun megyei hölgy jelentkezik a Tündérszépek 2021 szépségversenyünkre. A lányok utcai és elegáns szettben, valamint bikiniben állnak profi fotósunk kamerája elé. Ahhoz, hogy a jelentkezők sikeresen szerepeljenek, nem mindegy, hogy milyen ruhában jelennek meg. Ehhez adott néhány tanácsot Illés Tóth Orsolya stílustanácsadó.

Várkonyi Rozália

Forrás: Illés Tóth Orsolya

– Azt gondolom, aki a külsejével elégedett, az többre becsüli magát, magabiztos pozitív, sugárzó személyiség, aki másoktól is megkapja a neki járó tiszteletet, elismerést – mondta Illés Tóth Orsolya.

A szakember úgy gondolja ezen a versenyen fontos, hogy a hölgyek merjék megmutatni magukat, ne féljenek, hiszen senki sem tökéletes.

– Ez a verseny nagyon jó lehetőség arra, hogy mindenki megmutassa magát, a benne rejlő valódi szépséget.

Úgy gondolom, egy nő akkor lesz igazán nő, amikor elfogadja önmagát és ráébred a valódi szépségére

– tette hozzá a szakember.

A stílustanácsadó a megfelelő ruhaválasztásról is beszélt.

– Először is figyelembe kell venni a természetes hajszínt, bőrszínt, szemszínt. Ehhez nyújt segítséget Johannes Itten négy évszak elmélete, ami a tudatos megjelenés egyik alapköve. Az elmélet alapján mindenki megtalálhatja a hozzá leginkább illő színeket. Elengedhetetlen, hogy olyan színeket válasszunk, amiben a megjelenésünk sugárzó lesz és ez a szín nem elnyom vagy sápaszt minket, hanem harmonizál velünk és nem utolsósorban a színeknek hatásuk és erejük van, amivel felhívhatjuk magunkra a figyelmet – árulta el Illés Tóth Orsolya.

A minták és az anyagok jó lehetőséget adnak arra, hogy a stílusunkat jobban megmutassuk és optikailag korrigálhatjuk is vele az alkati adottságainkat.

A stílustanácsadó szerint nem az a legfontosabb, hogy az utolsó divat szerint öltözködjünk. Úgy gondolja, nem kötelező megvenni a legdrágább, legmárkásabb és legtrendibb ruhákat, inkább

viseljük azt a ruhát, ami igazán jól áll nekünk és jól érezzük magunkat benne.

– Ha ismerjük az alakunkat, és ennek megfelelően választunk ruhát, akkor az öltözékünk kiemeli az előnyös oldalunkat és elrejti a hátrányokat. A testalkatunktól függ, hogy milyen szabású ruha áll jól. A formaválasztást teljes egészében a méretünk és az alakunk határozza meg – mondta.

A stílustanácsadó szerint nem muszáj azonnal a boltba rohanni és megvásárolni a legdivatosabb, legmárkásabb ruhákat. Először is nézzük meg otthon, milyen ruhák lógnak a szekrényünkben, hátha találunk olyat, amelyben ragyogónak érezzük magunkat, és bezsebeltünk már néhány bókot a viselésekor.

Illés Tóth Orsolya, stílustanácsadó
Fotó: Illés Tóth Orsolya

– Fontos, hogy olyan ruhát válasszunk, amiben magabiztosnak érezzük magunkat. Ha valamiért mégis úgy érezzük, hogy nincs megfelelő ruhánk, akkor gondoljuk jól át, hogy milyen ruhára vágyunk és úgy induljunk el egy újabb beszerző körútra – mondta el a szakember, aki hozzátette: a megjelenést a kiegészítőkkel lehet még egyedibbé tenni, amelyekkel más stílust kapunk. Fontos, hogy ne féljük használni őket!

– Mindenkinek azt javaslom, hogy otthon, jól átgondolva állítsa össze a szetteket, próbálja fel, járkáljon benne, pózolgasson kicsit a tükör előtt! Gyakorolja, hogyan tud majd magabiztosan megjelenni a kamera előtt – fűzte hozzá Illés Tóth Orsolya.

– Ha a külsőnk hűen tükrözi az énünket, akkor az emberek mindig bennünket vesznek észre először és soha nem kell mást mutatni, mint akik valójában vagyunk, ez különösen fontos egy ilyen megméretésen. Mindenki egyedi, és ez a belülről jövő valódi szépség az, amit meg kell mutatni – javasolta minden jelentkezőnek a stílustanácsadó.

Ne habozz, jelentkezz te is!

A Tündérszépek 2021 országos szépségversenyre március 7-ig lehet jelentkezni. A lányokról készült fotók február 15-étől jelennek meg a baon.hu-n és a Petőfi Népében. A szavazatokat március 22-éig lehet gyűjteni.

A zsűri értékelése alapján megyénként hárman jutnak a regionális fordulóba, egy hölgyet pedig a közönség szavazatai fognak továbbjuttatni. Ebben a fordulóban, három megye négy-négy továbbjutója, azaz 12 lány versenyez majd. Innen a szakmai zsűri által kiválasztott három lány közvetlenül az országos döntőbe jut, egy lány pedig a közönségszavazatok alapján jut tovább. Az országos döntőben végül huszonkét versenyző vesz részt, a felkészítő tábor után tavasszal ők szállnak harcba a több mint tízmillió forint értékű össznyereményért.

A jelentkezéshez kattints ide.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!