összefogás

2018.02.21. 08:30

George Clooney és felesége is harcba száll a fegyverek ellen

A washingtoni March for Our Lives nagygyűlésen Clooneyék is felvonulnak majd, és pénzzel is támogatják az eseményt.

Vatikánváros, 2016. május 29. George Clooney amerikai színész és felesége, Amal Clooney brit-libanoni ügyvéd a Ferenc pápa által inspirált Scholas Occurentes nevû nemzetközi oktatási kezdeményezésrõl tartott összejövetelen a Vatikánban 2016. május 29-én. (MTI/EPA/Giorgio Onorati)

Félmillió dolláros (126 millió forintos) adománnyal támogatja az Amerika-szerte a fegyvertartás szigorítását követelő felvonulásokat szervező diákokat George Clooney és felesége, Amal Clooney.

A washingtoni March for Our Lives (Felvonulás az életünkért) elnevezésű nagygyűlésen Clooneyék is felvonulnak majd. A fegyvertartás szigorításáért kampányoló rendezvényt a 17 halálos áldozattal járó floridai iskolai lövöldözést követően szervezték meg.

„Családunk ott lesz március 24-én, és együtt vonulunk ennek a hihetetlen fiatal generációnak az oldalán, akik az ország minden tájáról valók. Gyermekeink, Ella és Alexander nevében is 500 ezer dollárt adományozunk a rendezvények szervezésére. A gyerekeink élete múlik rajta”

- fogalmazott a színész-rendező.

A filmsztárnak és feleségének nyolc hónapja születtek meg az ikrei. A házaspár már számos alkalommal adományozott komoly összegeket közéleti célokra. A tavaly egy nő halálát okozó charlottesville-i fajvédő gyűlés kiváltotta összecsapások után egymillió dollárt (253 millió forintot) adományoztak egy nonprofit jogi központnak, amely a gyűlöletet keltő csoportokat monitorozza, és tevékenységükről a médiát és a hatóságokat is értesíti.

A washingtoni felvonulás csak egyike annak a számos márciusi megmozdulásnak, amelyet Amerika-szerte szerveznek a diákok a fegyvertartás szigorításáért. A közösségi médián számos más világsztár, köztük Justin Bieber, Lady Gaga és Cher is támogatásáról biztosította a diákok erőfeszítéseit.

Borítókép: MTI/EPA/Giorgio Onorati

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!