Sztárvilág

2010.02.28. 12:01

Az apaság nyugodtabbá tett

Négy hónapja megváltozott Sebestyén Balázs, ekkor született meg ugyanis kisfia, Benett. Azóta a műsorvezetője sokkal nyugodtabb tempóra kapcsolt, és a mindennapjait a rádiózás mellett a családi élet és a kisfia határozza meg.

Kiskegyed Online

[caption id="" align="alignleft" width="380"] „Mindegy, hogy utálnak vagy szeretnek, az a lényeg, hogy valahogyan viszonyuljanak hozzám, mert ez azt jelenti, hogy nem vagyok középszerű."
[/caption]Egy kisgyerek megszületése olyan változásokat indít el, amelyekre lehetetlen felkészülni, hiszen az apa érezhetően háttérbe szorul, és hirtelen minden a kicsiről szól. Balázs és párja, Viki intenzív, lendületes életet élt, utaztak, buliztak. Most természetesen többet vannak otthon, hiszen egy kisbaba érkezése helyhez köti a szülőket.

– Fel tudtál készülni a várakozás hónapjaiban erre a vadonatúj élethelyzetre, az apaságra?

– Erre szerintem nem lehet felkészülni. A barátok, rokonok mesélnek, tanácsokat adnak, és persze néhány könyvet is elolvas az ember, de ennek ellenére sem tudtam- tudhattam, mi vár rám. Csak saját tapasztalatomon keresztül értettem meg, milyen is az apaság, és az élet egy kisbabával, családként.

– Sok párkapcsolatot próbára tesz, amikor gyermek születik, hiszen ilyenkor a nők hajlamosak csak a kicsire fókuszálni, és kevesebb idejük jut a párjukra. Nektek nem okozott gondot ez a változás?

Benett egyelőre sokat alszik, így azért tudunk kettesben is együtt lenni, de természetesen kevesebbet, mint azelőtt. Néha elmegyünk vacsorázni, vagy moziba, igyekszünk egymásra is figyelni. A párkapcsolatunk mindig is jól működött,és ez most sem változott. Egyszerűen jobban be kell osztanunk az időnket, hogy abból még egymásra, a közös programokra is maradjon. De ez csak egy 1-2 évig tartó állapot, nem marad így örökre, hiszen ha Benett nagyobb lesz, ismét jövünk-megyünk, utazunk, csak ezután családként.

– Szerinted mi kell ahhoz, hogy egy kisgyerekes pár kapcsolata ne sérüljön ebben az időszakban?

– A férfi részéről türelem és lemondás, hiszen ilyenkor a nők élete alapvetően megváltozik. Szerintem ezt sok férfi hajlamos elfelejteni, és gyakran az apukák önzők, nem akarnak áldozatot hozni. Holott a lemondás nagyon hasznos, és a családi békéhez elengedhetetlen.

– Miben segédkezel a kicsi körül?

A gyerekkel kapcsolatos bármilyen teendőben szívesen részt veszek, igyekszem minél több időt vele tölteni. Szerintem nagyon könnyen meg lehet tanulni minden apai feladatot. Nem nagy ördöngősség, csak rá kell hangolódni a babára.


– Akár éjszaka is felkelsz hozzá?

– Persze. Annak ellenére is, hogy a rádiózás miatt minden hétköznap hajnalban kelek. De ez sem jelent problémát. Örömmel teszem.

– Van konkrét elképzelésed, hogy milyen elvek mentén szeretnéd nevelni a fiadat?

– Nincs előre megtervezett forgatókönyvem. Nagyon szeretném, ha nyitott szellemiségű, elfogadó ember válna belőle, aki akár a másságot is jól kezeli. Épp ezért sokat fogunk utazni, és együtt ismerjük meg más országok, tájak kultúráit, amelyek széles látókörűvé teszik az embert.. És abban is biztos vagyok, hogy nem szeretném, ha már óvodában felaprózná magát a sokféle délutáni foglalkozás miatt. Legyen gyermekkora, játsszon, és fedezze fel a világot, aztán döntsön ő maga, hogy mi érdekli. És persze az a célom, hogy olyan bensőséges legyen a viszonyunk, hogy a fiam mindig őszintén megossza velem a legbensőbb gondolatait is.

A teljes interjút a Terefere magazinban olvashatja!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!