Jegyzet

2022.04.01. 06:30

Még, még!

Petrik József

A magyar férfi jégkorong eddigi legutolsó igazán kiugró nemzetközi sikere az volt, amikor hét évvel ezelőtt válogatottunk feljutott a világbajnokság főcsoportjába. Ám a bennmaradást nem tudta kiharcolni. Most, ha nagyságrendjében nem is ekkora bravúr van készülőben, mint anno, mindenesetre klubszinten 

parádés nemzetközi siker küszöbéhez érkezett a Hydro Fehérvár AV19. 

A székesfehérvári hokisok már azzal történelmet írtak, hogy az osztrák jégkorongligában (ICEHL) az egyesület fennállása óta először az elődöntőbe jutottak. A négy győzelemig tartó párharc a Villach ellen pedig a fináléba kerülésről dönt.

 

A székesfehérváriaknak már volt jó csapata, már volt jó edzője és volt jó taktikája. Úgy tűnik, ebben a szezonban végre mindhárom egyszerre összejött. Ha nem így lett volna, ha nem így lenne, már idáig sem jutnak el a volánosok. Az egykori Alba Volán eddig remekül teljesített az elődöntőben, hiszen Villachban az első összecsapást csak hosszabbításban bukta el 3–2-re, aztán az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban nemes bosszút álltak az ausztriai vereségért, 6–3-ra elintézték osztrák riválisukat. A „rájátszás” harmadik találkozóján pedig a saját pályájukon páholták el a sógorok gárdáját. Úgy, hogy gólt sem kaptak, miközben négyszer is bevették ellenfelük kapuját (4–0).

 

Nem véletlen, hogy fantasztikus atmoszféra fogadta a negyedik mérkőzésen jégre korcsolyázó csapatokat. Persze a remek hangulat, a szurkolók buzdítása Fehérváron szinte mindig garantált, a találkozók forgatókönyvének szerves része. A hazai góloknál pedig több ezer torok üvölti, hogy: „Még, még, még, ennyi nem elég!” S milyen az élet? Ahhoz, hogy a párharcban megszerzett előnyét megtarthassa a hazai együttes, hosszabbításra kényszerült, ám most Fortuna a fehérváriak kezét fogta, és végül 5–4-re győzött Kevin Constantine gárdája. Azaz ha a királyvárosi jeges legények a karintiai városban ma meg tudják ismételni a legutóbbi bravúros teljesítményüket, akkor a liga döntőjébe jutnak. Mert a szerdai sikerrel „egy lépésre kerültek az egy lépéstől”. Ami fantasztikus dicsőség lenne Székesfehérvárnak és óriási örömet szerezne minden magyar jégkorongszerető drukkernek.

 

Szerdán az is kiderült, fehérvári továbbjutást követően a döntőben az osztrák hokifőváros, a „söpréssel” finalista Red Bull Salzburg alakulatával csaphatnak össze Constantine tanítványai. Ám addig még a fehérváriak kezében a golyóstoll, hogy továbbírják a csapat sporttörténelmét. Reméljük, az utolsó fejezet aranylapokra kerül…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!