JEGYZET

2021.03.18. 06:30

Hívás jött a mestertől

Bódi Csaba

Mint egy csörgőóra, amit nem nyomnak le, úgy jelezte Waltner Róbert mobiltelefonja a beérkezett üzenetek sokaságát. A ZTE új vezetőedzője igazából feldolgozni sem tudta, kitől, milyen szavakat kapott, mert nem bírt a jókívánságok tömegével. Így arra sem tudott érdemben válaszolni a Boér Gábor-utód, melyik érintette meg a legmélyebben. A buzdító mondatok helyett – ahogy azt a bemutatkozó sajtótájékoztatón közölte – inkább a kiesés elől menekülő csapatra és a rá váró munkára összpontosít az egy hete az NB II.-es Siófoktól távozott tréner. Némi kitérő: nagy jóstehetség nem szükséges ahhoz, hogy kijelentsük, a zalai részről indított megkeresés adhatott okot arra, hogy a Balaton-parti klubtól kurtán-furcsán távozzon a szakember, nem pedig az utóbbi hetek eredménytelensége húzódik meg a háttérben.

Az üzenetekre vonatkozó válasz érdemi része azonban talán többet ért minden más, edzőváltás idején gyakran emlegetett formulánál. Waltner Róbert újságírói kérdésre Csank János telefonhívásával hozakodott elő. A 44 éves tréner elárulta: játékosként nem gondolta, hogy korábbi zalai mesterével valamikor is sokat beszélnek majd a labdarúgásról. Az élet azonban mást hozott. Csank 2008 és 2011 között vezényelte az egyletet, onnan a kapcsolata az egykori csatárral, és a kontakt olykor több­órás telefonhívásokban ölt testet. A legutóbbi terefere alig volt több tíz percnél, és nem tartalmazott sem kis, sem nagy előadást. A futball adta a témát, no meg persze az előállt kellemes helyzet, ami nem a kirúgásra, hanem a kinevezésre vonatkozott.

Még ezt is felülírja azonban az a tény, hogy az aktuális hívást Csank mester a betegágyáról tette.

A korábbi szövetségi kapitány szervezetét is megtámadta a koronavírus, így a Vác FC szakmai igazgatója a váci kórházból jelentkezett. Vagyis betegsége sem gátolta meg abban, hogy egykori tanítványának hitet és erőt adjon az új kihíváshoz. Tette mindezt olyan állapotban, amikor neki lehet szüksége a biztató szavakra, az együttérzésre, a szeretet minden más megnyilvánulására. Azt nem lehet tudni, hogy a közös munka során Waltner mennyit tanult a nagy tapasztalattal rendelkező szakvezetőtől, viszont azt érzékeltette az NB I.-es kispadra visszatért tréner, hogy az elmúlt évek telefonbeszélgetései jelentős hatást gyakoroltak rá.

A vírustól különösen sújtott időkben ezek az „összecsörgések” is más értelmet nyernek. Kispadtól, bajnoki osztálytól függetlenül.

Címkék#Bódi Csaba
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!