doppingolás

2017.12.23. 14:24

Negyedmillió dollárt kell fizetnie a Bolgár Súlyemelő Szövetségnek

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) a felére csökkentette a Bolgár Súlyemelő Szövetségre kirótt pénzbüntetést, amelynek így 250 ezer dollárt (65,8 millió forintot) kell befizetnie a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) kasszájába. 

Az IWF eredendően félmillió dollárra büntette balkáni tagszövetségét, miután a bolgár súlyemelők közül 11 versenyző – nyolc férfi és három nő – rajtavesztett az anabolikus szteroidok közé tartozó sztanozolol használatán egy 2015-ös doppingvizsgálaton.

A bolgár szövetség jogi útra terelte az ügyet, s többszöri fellebbezés után született meg a CAS mostani „felező” határozata, amely ellen fellebbezésnek már nincs helye.

Bulgáriát a doppingesetek nagy száma miatt az IWF eltiltotta, ezért az ország nem indíthatott súlyemelőt a tavaly nyári riói olimpián. A november végi-december eleji anaheimi vb-n viszont már indulhattak a bolgár versenyzők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!