foci

2018.01.07. 21:34

MLSZ: Mindenki várakozással tekint a Nemzetek Ligája elé

Fontos, izgalmas, új sorozat a Nemzetek Ligája, amely elé mindenki várakozással tekint – mondta a magyar labdarúgó-válogatott sajtófőnöke vasárnap az M1 aktuális csatornán.

Szabó Gergő azt mondta: amikor már mennek a mérkőzések a Nemzetek Ligájában, akkor látszik majd igazán jól, milyen izgalmakat tartogat és esetleg milyen plusz megterhelést jelent a csapatoknak. Felhívta a figyelmet ugyanakkor arra, hogy a játéknapok száma a Nemzetek Ligája létrehozása ellenére sem nőtt, tehát gyakorlatilag ugyanannyi mérkőzést játszik majd egy válogatott egy évben, amennyit eddig.

A kontinentális sorozatból az Európa-bajnokságra is ki lehet jutni, de „ez még nagyon messze van”. Mint ismertette, a Nemzetek Ligája csoportjait január 24-én sorsolják. Magyarország a C osztályba került, amelynek „a papírforma alapján” a legerősebb csapata, de ez „egy picit csalóka” – tette hozzá.

Közölte azt is, hogy ebben a divízióban 15 csapatból három négy- és egy háromcsapatos csoportot alakítanak ki, Magyarország tehát kerülhet három- vagy négycsapatosba is.

Az A és a B osztályban csak hármas, a D-ben csak négyes csoportok lesznek. A háromcsapatos csoportok csapatainak, amelyek kettővel kevesebb mérkőzést játszanak a Nemzetek Ligájában, „szabadnapjukon” kötelező barátságos mérkőzést lekötniük, ezt megszervezhetik az adott ország szövetségei, vagy kérhetik az UEFA segítségét – mondta Szabó Gergő, aki végezetül arra is felhívta a figyelmet, hogy a Nemzetek Ligája létrehozása mögött ott volt az az elképzelés is, hogy minden évben nyerhessenek valamit a csapatok, és minél kevesebb legyen a tét nélküli mérkőzés.

Címkék#MLSZ#foci

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!