verseny

2018.02.12. 23:28

Idén is a Forma-3-ban száguldozik Schumacher fia

Mick Schumachernek a tavalyi volt az első idénye az európai sorozatban.

SCHUMACHER Mick (DEU), SJM Theodore Racing by Prema, Dallara Mercedes, Ambiance Portrait during the 2017 Formula 3 and FIA GT Macau Grand Prix at Guia International Circuit from november 17 to 19 - Photo Antonin Vincent / DPPI

A hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher fia, a 18 éves Mick idén is az európai Forma-3-as bajnokságban versenyez.

„A mezőny kemény és szoros, ezért szeretnék még egy szezont eltölteni a Forma-3-ban”

- nyilatkozta hétfőn a konstruktőri címvédő Prema Powerteam pilótája.

Mick Schumachernek a tavalyi volt az első idénye az európai sorozatban. Mind a tíz versenyhétvégén rajthoz állt, és a 12. zárta az évadot. Legjobb helyezéseként Monzában harmadik lett.

A fiatal pilóta ismét megerősítette, célja, hogy a Forma-1-ben szerepelhessen. A Forma-1-es világbajnokok közül többek között Michael Schumacher, Sebastian Vettel, Alain Prost, Ayrton Senna és Lewis Hamilton is sikeresen szerepelt egykor a Forma-3-ban.

Michael Schumacher – aki január 3-án volt 49 éves – 2013. december 29-én síbalesetet szenvedett a franciaországi Méribelben, súlyos fejsérülése miatt kétszer meg kellett operálni. Sokáig mesterséges kómában tartották, majd fokozatosan felébresztették, és 2014 szeptembere óta a Genfi-tó partján lévő otthonában ápolják. Állapotáról a család nem hoz nyilvánosságra részleteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!