cyberbűnözés

2018.02.10. 17:14

Hackerek garázdálkodtak a téli olimpián

A szervezőbizottság (POCOG) szervereit szombat este, a játékok megnyitója idején érte támadás.

A POCOG szombaton közölte, hogy a kalóztámadás zavart okozott a sajtóközpont digitális televíziós műsorszolgáltatásában (IPTV). A szervezők leállították a szervereket, hogy megakadályozzák a még nagyobb károkozást. Emiatt nem volt elérhető az olimpia hivatalos honlapja, ezért azok a szurkolók, akik interneten vásároltak jegyet a sporteseményekre, nem tudták kinyomtatni a foglalásokat igazoló szelvényeket.

A zavart csak helyi idő szerint szombat reggel nyolc órakor sikerült teljesen elhárítani. A hackertámadás forrása egyelőre nem ismert.

A szervezőbizottság hangsúlyozta, hogy a hackertámadás a téli olimpiai játékok szempontjából nem létfontosságú számítógépes rendszerekben okozott zavart néhány órán át, és sem a sportolók, sem a látogatók biztonsága nem volt veszélyben.

A dél-koreai hatóságok különbizottságot hoztak létre az eset kivizsgálására, és mihelyt fényt derítenek rá, tájékoztatják a nyilvánosságot.

Kiberbiztonsági szakemberek arra figyelmeztettek korábban, hogy az olimpiai játékokhoz hasonló nagyszabású rendezvények internetes rendszerei számítógépes kalózok súlyos támadásainak lehetnek a célpontjai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!