10°
17°

Gulácsi a harmadik helyet is nagyra értékeli

Gulácsi Péter, a magyar labdarúgó-válogatott kapusának csapata – az RB Leipzig – a harmadik helyen végzett csoportjában, így a Bajnokok Ligájából átkerült az Európa-ligába.

A lipcseiek csak akkor juthattak volna a BL nyolcaddöntőjébe, ha szerdán több pontot szereznek házigazdaként a török bajnok Besiktas ellen, mint a G csoport másik mérkőzésén az FC Porto a Monacóval szemben. Az isztambuli csapat 2-1-re győzött, de ennek végül nem volt jelentősége, mivel eközben a portugálok 5-2-re nyertek. Gulácsi azt mondta:

„Az volt a célunk, hogy saját közönségünk előtt győzelemmel zárjuk a BL csoportkörét. Nem sikerült, de a másik eredményt tudva a csalódottságunk jóval kisebb”.

Az első negyedórában a hazaiak három ziccert is kihagytak, a törökök pedig megszerezték a vezetést, mert a magyar származású Willi Orban szabálytalansága miatt jogosnak tűnő büntetőhöz jutottak, amit a spanyol Alvaro Negredo értékesített. Gulácsi a lövésnél az ellenkező irányba vetődött.

„A mérkőzést erősen befolyásolta, hogy az elején hátrányba kerültünk. A Besiktas utána kevesebbet próbálkozott, a kontrákra épített, mi pedig többet birtokoltuk a labdát. Már az első félidőben is több helyzetet kialakítottunk, majd a második felvonásban még nagyobb fölénybe kerültünk” – vélekedett a kapus.

A 22. percben Timo Werner, a 65. percben pedig Jean-Kevin Augustin talált be a lipcseiek közül, de a meccs játékvezetője, Kassai Viktor les miatt egyik gólt sem adta meg.

A szünetig hátralévő időben nagy erőkkel támadott az RB Leipzig, a Besiktas az ellentámadásokra rendezkedett be, de az eredmény nem változott.

A játék képe a folytatásban is változatlan maradt, óriási német helyzetek maradtak ki, mert Tolga Zengin kapus bravúrosan védett. A bíró a hajrában kiállította Stefan Ilsankert, és a lipcseiek már emberhátrányban voltak, amikor az elefántcsontparti Naby Keitának sikerült a gólszerzés.

„Akkor kellett volna egyenlítenünk, amikor még tizenegy emberrel játszottunk, szerintem úgy a győzelemre is lett volna esélyünk. A kiállítás után még nagyobb kockázatot vállaltunk, ami szerintem teljesen normális”

– emlékezett Gulácsi, akinek a második félidő legnagyobb részében sem akadt sok dolga, de volt négy nagy védése, a brazil Anderson Talisca kapáslövésénél azonban tehetetlennek bizonyult.

Mint elmondta, az egyenlítés után próbálták megszerezni a második gólt is, még jobban kinyílt a védelmük, és ezt az ellenfél megbüntette.

A német csapat 23 kapura lövésből csupán egy gólt ért el, pedig a kapus szerint a helyzetkihasználásuk ebben a szezonban eddig jónak mondható.

„Most egyszerűen ilyen napunk volt, valamiért szinte semmi nem akart sikerülni. Az ellenfél kapusa rengeteg esetben mentett. A Besiktas rendkívül komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkező csapat, ennek ellenére játékban felülmúltuk őket”

– nyilatkozta. Hangsúlyozta, a csapatnak és a klubnak is nagyon nagy lehetőség, hogy az Európa Ligában folytathatják szereplésüket, mert sok fiatal játékosuk van, és a többségüknek ez az első éve az európai porondon, ahol még több tapasztalatot gyűjthetnek.

„A Bundesligában is helyt álltunk ebben a szezonban, és nagy pozitívum, hogy a dupla terhelést tovább tudjuk vinni”

– magyarázta. Gulácsi azt is elárulta, hogy a kérdéses szituációknál szerda este magyarul kommunikált és reklamált a játékvezetőnél és a partjelzőnél. Mint mondta:

„Attól függetlenül, hogy honfitársak vagyunk, ez nem jelent ilyenkor előnyt, mivel profi játékvezetőkről van szó. Nekik úgy kell ítélkezniük, ahogyan ők látják a dolgokat. Sajnos a mai meccsen ilyen téren nem sok szerencsénk volt”

A G csoportot a Besiktas 14 ponttal nyerte meg, az FC Porto tíz, az RB Leipzig hét pontot gyűjtött, az előző idényben BL-elődöntős Monaco pedig két ponttal kiesett.

Hozzászólások

10°
17°
Közepesen felhős
Sz
15°
Cs
12°
P
10°
Sz

Hirdetés

Nyílt napokat tart a Kecskeméti Református Gimnázium
Érdekes felfedezés
Álmainkban dolgozzuk fel az érzelmi hatásokat
érmek, kupák, trófeák / 1 órája
A magyar labdarúgás aranykorának emléket állító kiállítás nyílt Barcelonában
Egy nemzet akkor lehet erős és sikeres, ha méltóképpen emlékezik a hőseire.
Gyász
"Hirtelen rabolt el Tőlünk a halál, távozásod, még élünk örökké fáj." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy FAZEKAS PÁL kecskeméti lakos, 72 éves korában, tragikus hirtelenséggel elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2018. november 16-án, 9.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a búcsúztatáson megjelennek. A gyászoló család.
Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy CSUKÁS ZOLTÁN kecskeméti lakos, 59 éves korában elhunyt. Búcsúztatása kívánsága szerint szűk családi körben megtörtént. A gyászoló család.
DR. MAKKAI CSILLÁRA "Ő a szívem egy darabja Most pedig a lelkem angyala." Gyermekeid: Márkóci, Dalmuska, Vikike és szüleid.
"Megállt egy nemes szív, mely értünk dobogott, s pihen a két áldott kéz, mely értünk dolgozott." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal akik ismerték és szerették, hogy TÓTH JÁNOS nyug. százados kecskeméti lakos, 57 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2018. november 13-án, 11.45 órakor lesz katonai tiszteletadással a kecskeméti Köztemetőben. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy F. KISS GYULÁNÉ Horváth Ilona fülöpházi lakos, 90 éves korában elhunyt. Temetése 2018. november 13-án, 13.00 órakor lesz a fülöpházi temetőben. Minden külön értesítés helyett. A gyászoló család.
"Másképp lenne minden, hogyha velünk lennél. Ha hozzánk szólnál, ha ránk nevetnél. Elvitted a derűt, a meleget, csak egy fénysugarat hagytál: az emlékedet. Ez a gyertya most érted égjen, Ki fent laksz már a magas égben. Ki vigyázol ránk, onnan fentről, S lelkünkhöz szólsz a végtelenből." Drága Édesanyánk, LACZI JÁNOSNÉ született Vancsai Margit halálának 10. évfordulójára. Gyermekedig és családjaik.
"Nagyon akartam élni még, küzdöttem az életért, Nem adta meg a sors nekem, elvámolta életem. Búcsú nélkül mentem el, lelkemben sok emlékkel." Mély fájdalommal és szomorú szívvel tudatjuk, hogy SZAMOSI FERENC végtelen türelemmel viselt súlyos betegség után, 2018. november 1-jén, 76 éves korában elhunyt. Feledhetetlen halottunk búcsúztatója és temetése 2018. november 12-én, 11.00 órakor a kecskeméti Református Temetőben lesz. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik és gyászunkban osztoznak. Drága emléke szívünkben él! A gyászoló család.
"Bíztunk az életben, bíztunk a gyógyulásban, de ha már abban nem, legalább a csodában. Csoda volt, hogy éltél, s minket szerettél, nem haltál meg, csak álmodni mentél. Egy reményünk, mi éltet és vezet, hogy egyszer még találkozunk Veled." Megrendülten tudatjuk, hogy VINCZE JÓZSEF kecskeméti, volt ballószögi lakos, 63 éves korában, 2018. október 29-én, hosszantartó súlyos betegségben elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2018. november 13-án, 15.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A gyászoló család.
"Búcsú nélkül mentem el Tőletek, nem búcsúztam, hogy ott maradjak köztetek. Szíveteket ne eméssze fájdalom, vígasz legyen, hogy én már örökké álmodom. Istem veletek!" FÖLDI MÁRIA ZSUZSANNA Mély fájdalommal tudatjuk, hogy szeretett testvérünk életének 62. évében az angyalok közé távozott Utolsó útjára 2018. november 12-én, 9.45 órakor kísérjük a kecskeméti Köztemetőben. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek, aki jelenlétével megtisztel, sírjára koszorút, virágot tesz. Szerető családja.
"Küzdöttél, de már nem lehet, Csend ölel át és szeretet. Csak az hal meg, kit felednek, Örökké él, kit igazán szeretnek." Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy id. KULMAN ISTVÁN nyárlőrinci lakos, életének 73. évében, 2018. november 5-én türelemmel viselt hosszú betegségben elhunyt. Utolsó útjára 2018. november 10-én, 10.00 órakor kísérjük a nyárlőrinci Köztemetőben. Ezúton megköszönjük a temetésen való részvételt. A gyászoló család.
Köszönetet mondunk mindazon rokonoknak, barátoknak, ismerősöknek, akik Dr. HEROLD JÓZSEFNÉ Szűcs Judit búcsúztatásán megjelentek. Szerető családja.
"Olyan szomorú, mikor üres lesz szívünk, s el kell temetni, akit igazán szeretünk." Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy VÁRADI JÓZSEFNÉ Kovács Mária kecskemét-szarkási lakos, 87 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni temetése 2018. november 12-én, 14.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy NAGY ISTVÁN hetényegyházi lakos, 67 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2018. november 12-én, 13.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Dr. TÓTH IMRÉNÉ Báron Zsuzsanna kecskeméti lakos, életének 91. évében elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2018. november 12-én, 10.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. A gyászoló család.
"Búcsú, mit nem mondtál ki nekünk, elmaradt, elmentél tőlünk hirtelen, de gondolatainkban és szívünkben örökre velünk maradsz." KAMASZ BERTALANNÉ Deák Mária halálának 5. évfordulójára emlékeznek. Szerető férje, családja és unokái.
Szomorú szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Férjem, Édesapánk, Nagypapám, Testvérem, Rokonunk és Barátunk FEHÉR DEZSŐ 2018. október 23-án, hosszú betegség után örökre itt hagyott minket. Hamvait 2018. november 9-én, 14.00 órakor helyezzük végső nyugalomra a kecskeméti Barátok templomában, a görög keleti egyház szertartása szerint. Kérjük a megemlékezőket, hogy a virágra, koszorúra szánt összeget az alábbi számlaszámra utalják: Bács-Kiskun Megyei Kórházért Alapítvány, 11732002-20346270, Palliatív részleg.
Mély fájdalommal tudatom azokkal, akik ismerték és szerették, hogy Drága gyermekem SIMIGLA ANDRÁS kecskeméti lakos, 61 éves korában hirtelen elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2018. november 9-én, 9.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család.
"Elcsitult a szív, mely értünk dobogott, pihen a kéz, mely értünk dolgozott. Számunkra Te soha nem leszel halott, örökké élni fogsz, mint a csillagok." Fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy KUN SZABÓ LÁSZLÓ életének 78. évében hosszú betegség után elhunyt. Temetése 2018. november 9-én, pénteken délután 13.00 órakor lesz a bócsai temetőben. A gyászoló család.
"Megállunk némán a sírod felett, a fájón őrizzük emlékedet." SERES LAJOS halálának 15. évfordulójára. Szerető családja.
"Nagyon szerettem volna élni még, de el kellett fogadni, hogy itt a vég." Mély fájdalommal tudatjuk, hogy KRIZSÁN SÁNDORNÉ Rab Ilona kecskeméti lakos, 77 éves korában, tragikus hirtelenséggel elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2018. november 8-án, 14.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
Álomutazó / 3 órája
A jelmezébe fagyott bele Keresztes Ildikó (videó)
A hősök mestere / 3 órája
Elhunyt a képregény atyja, Stan Lee
Megelőzhető lenne a baj / 5 órája
A tüdőgyulladás több millió gyermekre jelent halálos veszélyt
A szenny ide is elért / 6 órája
Műanyagot találtak vadon élő állatok ürülékében
Kecskemét / 6 órája
Nem jár majd a 12-es és 18-as busz, amíg le lesz zárva az aluljáró
Hraskó István
Miú miújság? / 6 órája
Egyetemisták forgatták újra a Macskafogó ikonikus dalát (videó)