Australian Open

2018.01.17. 09:40

Fucsovics párosban kikapott az első fordulóban

A Fucsovics Márton – Nisioka Josihito kettős várólistás volt, de miután az orosz Danyiil Medvegyev, Jevgenyij Donszkoj duó visszalépett, lehetősége nyílt a játékra.

Budapest, 2017. február 12. Fucsovics Márton az osztrák Jürgen Melzer elleni mérkőzés közben az ATP Challenger nemzetközi tenisztorna döntőjében a fővárosi a BOK (volt Syma) Csarnokban 2017. február 12-én. Az osztrák versenyző 7:6 (8-6), 6:2-re győzött. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A szerdai ellenfél a Bob Bryan, Mike Bryan kettős volt. Az idén áprilisban már 40 éves ikrek a tenisztörténelem legendás alakjai közé tartoznak, 16-szoros Grand Slam-bajnokok – ebből hatszor győztek Melbourne-ben – és olimpiai aranyérmük is van.

Fucsovics Facebook-oldalának beszámolója szerint a magyar, japán alkalmi kettős tisztesen helytállt, megnyerte az első szettet, majd a másodikban is tartotta a lépést, olyannyira, hogy 4:4-nél, a Bryan fivérek adogatásánál 0:40 volt az állás. Végül nem jött össze a brék, amivel a következő játékban a mérkőzésért adogathattak volna Fucsovicsék. Az amerikaiak a döntő játszmában kerekedtek egyértelműen felül, és 1 óra 55 perc alatt nyertek.

Fucsovicsnak ugyanakkor – aki kedden egyesben továbbjutott az első fordulóból – ezzel már párosban is van már főtáblás Grand Slam-meccse.

Eredmény:

Bob Bryan, Mike Bryan (amerikai, 6.)-Fucsovics Márton, Nisioka Josihito (magyar, japán) 5:7, 7:5, 6:1

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!