Csak úgy szeli a hullámokat

2018.08.07. 22:31

Berecz Zsombor összesítésben a hetedik

A magyar sportoló az aarhusi olimpiai kvalifikációs vitorlázó-világbajnokságon tíz helyet javított, így várja a folytatást.

A hazai szövetség honlapjának beszámolója szerint az Eb-ezüstérmes magyar Finndingiben harmadikként, majd kilencedikként ért célba, ezzel a 17. pozícióból sokat lépett előre.

Ebben a hajóosztályban nyolc ötkarikás indulási jog talál gazdára Dániában.

A másik magyar, Haidekker Elemér kétszer 34. lett, így a 75. helyről várja a folytatást.

A férfi 470-es osztályban a Gyapjas Balázs, Gyapjas Zsombor páros a keddi első futamban nagyszerűen vitorlázott, negyedik lett. A következő futam viszont nem sikerült ennyire jól, a 20. helyen futottak be a magyarok, így a 18. – a nemzetek rangsorában pedig a 12. helyen – állnak. A vb-n az első nyolc nemzet szerez indulási jogot a 2020-as tokiói olimpiára.

Laser Radialban Érdi Mária a hosszas halasztás után a gyenge szélben indított hetedik futamban a 19. helyen ért célba, ezzel a 12.-ről a 15. helyre csúszott vissza. Ebben a hajóosztályban 18 kvótát osztanak a vb-n.

A Laser Standardban Vadnai Benjamin a 29., mivel kedden 25., majd 49. lett. Itt 14 olimpiai indulási helyet lehet megszerezni. Vadnai Jonatán a 2. és 17. hellyel az 56. pozícióban várja a folytatást.

Nacrában a Virág Flóra, Molnár Dávid kettős a 30. és a 34. helyen végzett csoportjában, így összesítésben az 58.

A férfi szörfösök között Sánta Bence a 82. helyen áll hat futam után, miután kedden a 41., a 36. és a 42. helyen ért célba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!