lovassport

2020.08.28. 07:00

A fiatal uszódi versenyző sportpónival indul a döntőn

Az uszódi Varga Maja is készül­het a Nemzeti Vágta októberi döntőjére. Egy vele csaknem egyidős sportpónival indul a via­dalon a tizenhárom éves versenyző.

Gábor János

Varga Maja és édesapja – egyben segítője –, János bizakodva várja az idei Nemzeti Vágtát

Forrás: Petőfi Népe

Varga Maja a múlt hétvégén rendezett gyenesdiási Festetics Vágtán kvalifikálta magát az októberi Nemzeti Vágtára. Ez nem az első alkalom, hogy a legjobbak között állhat rajhoz, hiszen két éve is ott volt a versenyen a saját korosztályában. Az uszódi lovas idei szereplése egyébként kisebb csoda, hiszen márciusi sportsérülése után négy hónapig bajlódott kulcscsonttöréssel. A nyáron ugyanakkor sikerült annyira formába hoznia magát és sportpóniját, hogy bekerüljön az ország legelitebb mezőnyébe.

– A hétvégén volt egy előfutam, amelyen első helyezést kellett elérnem, hogy bejussak a döntőbe, bár most a koronavírus miatt nemcsak az első helyezett jut fel a Nemzeti Vágtára, hanem az első kettő – magyarázta, hozzátéve, hogy a járvány miatt az előfutamok száma is a felére csökkent, a korábbi tizenhatról nyolcra. – Most kaptam pár nap pihenőt, aztán elkezdek fokozatosan készülni, egyelőre csak könnyebben, aztán komolyabban – foglalta össze Varga Maja, aki az október 9-től 11-ig tartó Nemzeti Vágtán régi barátjával és versenytársával, egy vele csaknem egyidős sportpónival fog indulni, az edzője pedig ezúttal Grosán Mercédesz lesz.

Maja egyébként jól ismeri a mezőnyt, hiszen a fiatal sporttársakkal más versenyeken is rendszeresen találkozik, sőt, a nagy távolságok ellenére barátságok szövődtek köztük. A kategóriájában egyelőre nyolc fiatal lovas szerepel a versenykiírásban, de ez bővülni fog, hiszen még rendeznek addig előfutamokat az országban. Esélylatolgatásba egyelőre nem akart bocsátkozni, hiszen a Nemzeti Vágta „elég sokesélyes”, de a versenyhétvégén mindenképpen szeretne bejutni a vasárnapi döntőbe.

Varga Maja és édesapja – egyben segítője –, János bizakodva várja az idei Nemzeti Vágtát
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!