Hallgassa élőben!

Magyarország–Ázsia 0–3 – női kardcsapatunk a 8. helyen zárt

A nyolcadik helyen zárt női kardcsapatunk a tokiói olimpián. A Battai Sugár, Katona Renáta, Márton Anna, Pusztai Liza alkotta együttes a negyeddöntőben Dél-Koreától elszenvedett 45:40-es vereség után Japántól, majd a 7. helyért folytatott csatában Kínától is kikapott. Ezzel a magyar vívók számára minden fegyvernemben véget ért az olimpia.

 

A 7. helyért
MAGYARORSZÁG–KÍNA 30:45

Zsinórban a 3. ázsiai ellenfél várt női kardozóinkra a csapatversenyben. A tét az olimpiai 7. hely volt.

Némi technikai malőr és felszerelés igazítás után Pusztai Liza kapta az első tust, az ellenfele az a Csien Csia-zsuj volt, akitől az egyéni verseny nyolcaddöntőjében 15:10-re kikapott. A visszavágás nem jött össze, a folytatásban is a kínai vívó akarata érvényesült, így 5:1-es magyar hátránynál váltottak a páston lévők. Katona Renáta következett, aki Sao Ja-csi ellen két tusig jutott miközben ötöt kapott, így az ázsiai együttes jelentős, héttusos előnybe került a harmadik asszó kezdetére. Az első kör utolsó magyar vívója a japán ellen csereként beszállt Battai Sugár volt, aki az asszó elején ugyan 2:1-re vezetett, de ezt követően nem tudta tartani a lépést Jang Heng-júval, aki 5:2-re nyert a csörtében, és 15:5-ös előnyt dolgozott ki Kínának.

A negyedik asszót is elveszítette csapatunk, Csien-Csia-zsuj 5:3-ra legyőzte Katonát, akinek az arcán volt minden, amint a pástról lesétálva levette a sisakját. „Ez ma nem akar menni.” Jang Heng-ju ellen Pusztai 2:0-val indított, utána viszont a kínai vette át az irányítást, zsinórban négy tust adott, ahonnan az ifjúsági olimpiai bajnokunk még egyenlített, ám ezt az asszót sem sikerült megnyerni (4:5) – 12:25. Ahogyan a hatodik párharcot sem: Sao Ja-csi már 30:15-re növelte a két csapat közti különbséget.

Nem, nem és nem.

Katona hiába próbálkozott, Jang Heng-ju ellen elúszott a következő asszó is. Az egész találkozót jól jelképezte a pillanat, amikor egy jó kitartással Katona ugyan meglepte az ellenfelét, eltalálva a kínait, ám menet közben lelépett a pástról – így a pontot Jang neve mellé írta be a zsűri (18:35).

A kínaiak a végére még becserélték Kou Ji-csit, aki ellen Battai megszerezte a magyar csapat első részsikerét – üröm az örömben, csupán egy tussal, így 24:40-nél jöhettek a befejezőemberek, azaz Pusztai Liza és Sao Ja-csi. Innen már nem lehetett csodát tenni, Pusztai ugyan egy tussal megnyerte a párharcot, de összesítésben így is magabiztos, 45:30-as kínai siker született.

A magyar női kardválogatott az egyéniben sérülten is 4. helyet szerző Márton Anna kiválása után nem tudott felülkerekedni egyetlen ellenfelén sem, így a 8. pozícióban zárt.

Folytatás három év múlva Párizsban…

Az 5-8. helyért
MAGYARORSZÁG–JAPÁN 42:45

A házigazdák elleni első asszó nem indult jól, Tamura Norika 2:0-ra majd 3:1-re is vezetett, Pusztai Liza innen fordított és nyert 5:4-re. Másodikként Katona Renáta kötött be, aki az asszó első találatát adta Emura Miszaki ellen, majd a vezetést egy pillanatra sem adva ki a kezei közül újabb 5:4-es sikert ért el, így immár kéttusos fórral adta át a páston a helyet Márton Annának (10:8).

Eb-ezüstérmesünk azonban nem kezdett jól, zsinórban három tust kapott, közben pedig egyre látványosabb lett a problémája a térdével. Végül rövid egyeztetés után megszületett a döntés… Cserélt a szövetségi edző Gárdos Gábor: a sérült térddel vívó Márton helyét Battai Sugár vette át a csapatban, ezzel az egyéniben drámai nap végén 4. helyet szerző kardozó számára (legalábbis a páston) véget ért az olimpia. A mindössze 18 esztendős debreceni vívó ezzel az asszó két tust tudott adni, miközben négyet kapott – ezzel kezdte meg olimpiai karrierjét. Japán 15:12-es előnyből kezdte a harmadik kört.

Tamura 5:3-ra legyőzte Katonát a 4. asszóban, ezzel összesítésben már 20:15-re mentek a japánok. Pusztai következett Fukusima Sihomi ellen – ám, hiába tűnt az asszó esélyesének, az első két tust ismét a házigazdák vívója adta. A folytatás sem alakult jól, ifjúsági olimpiai bajnokunk 5:1-re bukta az asszót, ezzel pedig már kilenctusos előnyben volt Japán. A 6. asszót Battai Sugár 6:5-re megnyerte Emura Miszaki ellen, de a különbség jelentős csökkentéséhez ez sem volt elég (22:30).

MÁRTON: A LÁBAM NEM BÍRTA
„Nehéz volt összerakni magamat, sajnos fizikailag nem bírtam megcsinálni, amit akartam – nyilatkozta a japánok elleni asszót követően a három tus után lecserélt, már az egyéni versenyben is térdsérüléssel vívó Márton Anna. – Nem tudok úgy elindulni, hátra kitámasztani, ahogy megszoktam magamtól és ahogy szükség lenne rá. Úgy éreztem, az a legfelelősségteljesebb döntés, ha cserélünk, mert se nekem, se a csapattársaimnak nem lett volna jó, ha tovább próbálkozom. Tényleg elhatároztam valamit és nem voltam képes kivitelezni.”

„A sérülés az előző meccsre is rányomta a bélyegét, ahol egy hajszálon múlott a továbbjutás, és most sem kellett volna sok. Úgy éreztem, mentálisan elég jól tudok odaállni ahhoz képest, hogy tényleg nagy volt a tét. Inkább a lábam nem bírta – tette hozzá. – Nehéz pozitívan értékelni az egész ciklust azok után, hogy ez a verseny nem sikerült, és nem tudtuk feltenni az i-re a pontot. Sokkal jobbak vagyunk annál az eredménynél, ahol végezni fogunk. Szerintem kívülről is érződik, hogy most nagy csalódás.”

Katona kezdte a harmadik kört, ám az egyéni versenyben nem is indult Fukusima ellen hiába vezetett többször is, 5:5-re hozta kettejük asszóját, ami azt jelentette, egyre fogy az idő és a lehetőség – bezzeg a nyolc tusos különbség változatlan maradt. Ismét Battain volt a sor, hogy bravúrral faragja a hátrányt a világranglista-29. Tamura ellen. A debreceni tehetség rendkívül higgadt vívással, a többi közt egy jó challenge-kéréssel is, kezdett, 4:1-es előnyben volt. Ezt követően Tamura adott két tust, de két újabb találattal annyi máris eldőlt, a párharc Battaié lesz. A kérdés az maradt: hány találatot tud ledolgozni még a hátrányból, mielőtt átadja helyét a páston Pusztainak. Úgy tűnt, a válasz egy lesz, a japán már le is vette a fejvédőjét, de egy újabb sikeres videó kisegítette Battait, aki végül 8:5-re nyert és 40:35-ös hátrányban cserélt Pusztaival.

Mínusz öt. Innen indult Pusztai Liza Emura Miszaki ellen. A BVSC 20 éves vívója agresszívan kezdett, pillanatok alatt 3:1-es vezetésre tett szert és ezzel már csak három tus volt a két csapat közti különbség. Egy látványos védés visszaszúrás után pedig már csak kettő… Miszakinak persze, hogy gondja akadt a fegyverével, kiállt, megvizsgálta, tesztelte a fegyverét, érzékelnek-e a találatjelzők megfelelően. Ha már megízlelte, következőnek akcióból is eltalálta Pusztait, aki rögvest egylámpás tussal válaszolt (40:42).

Mínusz kilencnél nem úgy tűnt, mégis lett a végére miért izgulnunk. De a kéttusnyi különbség nem akart apadni, s 44:41-nél óriási nyomás alá került Pusztai, aki többet nem hibázhatott. Jött egy tiszta találat a magyar lánytól, majd egy együttes, amit nem döntött el a zsűri, majd videózás után mégis – a japánok javára (42:45).

Negyeddöntő
MAGYARORSZÁG–DÉL-KOREA 40:45

Az első asszóban Kim Ji Jeon hamar 3:0-s előnyre tett szert, majd Márton Anna szépített, ám egy kiszúrást követően ismét a földön maradt, hosszúnak tűnő másodpercek után a bal térdét fogva, bicegve sétált a pást végébe, majd vette fel újfent a vívóállást – az az egyéni küzdelmek alatt kiújuló térdsérülés még mindig nem a múlté, bár egy szalagszakadás, hogy is lehetne pikk-pakk a múlté. Márton azonban így is fordított a bosszantóan szökdécselő dél-koreai ellen és 5:4-es előnynél adta át a pástot Pusztai Lizának. Pusztai viszont nem tudta hozni a saját párharcát, 6:3-ra kikapott, így a dél-koreaiak fordítottak, 10:8-nál köthetett be a harmadik magyar, Katona Renáta. A Vasas vívója remekül kezdett pillanatok alatt 4:1-es előnyre tett szert a saját asszójában, ezt követően azonban Jun Dzsi Szu összekapta magát és így újfent dél-koreai előnynél váltottak a párok (12:16).

Ismét Márton kezdte a kört – és ismét egy 0:3-as sorozattal. Ezúttal Csoj Szu Jon volt az ellenfele. Egyéni vb-bronzérmesünk ezt követően szépített, több kettős találat után egy jó védéssel majd fejvágással zárkózott tovább a magyar csapat. Több kétesnek tűnő ítélet (Márton és a magyar küldöttség vívóversenyhez képest feltűnően sokat kényszerült reklamálni a zsűrinél) után a BVSC vívója 5:4-re alulmaradt, a dél-koreai csapat pedig zsinórban három asszót megnyerve négytusos előnybe került (16:20).

London olimpiai bajnok, Kim Ji Jeon újabb szökdécselésből adott tussal kezdett, Katona azonban kétszer is megkontrázta, 2:2 után egy jó ütemű elővágással került újfent előnybe a magyar, aki viszont ellépni csak nem tudott… Újabb kérdéses, videón visszanézett, meg nem változtatott ítéletek után a dél-koreai nyerte a párharcot 5:4-re, így már 25:20 volt az állás az eredményjelzőn, amikor Pusztai Liza érkezett másodszor a pástra. A BSVC ifjúsági olimpiai bajnoka pedig szenzációsan kezdett zsinórban négy egyértelmű tust adott, majd egy videózás után megítélt találattal szépített Jun Dzsi Szu. A folytatás kevésbé sikerült magabiztosan, de így is sikerült faragni a hátrányon, sőt, 29:29-nél teljesen el is tűnt a különbség, az előny viszont nem lett meg, a dél-koreai egy jó védés után elérte Pusztai csuklóját, ezzel lezárta az asszót. Magyar szempontból 29:30-nál jöhetett a harmadik kör.

Az sem mindegy, az ötödik vagy a nyolcadik helyen zárunk
„A középső asszóm nagyon kellett, arra felszívtam magam, az egész csapat visszanyerte a hitét – értékelt a Nemzeti Sport helyszíni tudósítójának, Nedelykov Tamásnak Pusztai Liza. – Ami aztán sajnos később egy szempillantás alatt el is illant. Az utolsó asszóra is úgy álltam fel, hogy még ezt innen meg lehet csinálni. Csak az a probléma, hogy az utolsó két asszónkban én is a csapattársam is elfogytunk. Hosszú volt ez az öt év, mentálisan és fizikailag is sokat kivett belőlünk. Még egy pár tusig kitarthattunk volna, már így is egy nagy küzdelem és gyötrelem volt mindannyiunk számára. A fordítás bennem volt, az előny megtartására már elfogyott az erő.”

„Még van két meccsünk, amely teljesen más hangulatban telt volna, ha úgy állhatunk fel, hogy az éremét vívunk, ehelyett a pontszerző helyekért harcolhatunk. Próbáljuk úgy felfogni, hogy az sem mindegy, az ötödik vagy a nyolcadik helyen zárjuk az olimpiát” – tette hozzá az ifjúsági olimpiai bajnok.

Katona zsinórban három tussal kezdett, így nemcsak a fordítás lett meg, de kéttusos előnyre is sikerült szert tenni – ráadásul az egyéniben épp Márton által legyőzött Csoj Szu Jon egy sárga lapot is begyűjtött, miután tévesen megállt, reklamálva, hogy a Vasas vívója lelépett volna a pástról annak végébe szorulva… Videózás után a negyedik tus is összejött zsinórban Katonának, aki szépített, majd a jobb vállát fogva újra megállt, ápolást kért. Az ápolás utáni első tust a dél-koreai adta, utána viszont Katona Renáta 6:2-vel nyerve a saját asszóját 35:32-nél lezárta a párharcot.

Jöhetett Márton Anna, aki ezúttal nem tudott nyerni a 2019-es Ázsia-bajnok Jun Dzsi Szu ellen, aki az asszót 8:4-re nyerte, ezzel pedig egytusos előnyt dolgozott ki az utolsó párosra (39:40).

A mieink befejezőembere Pusztai Liza volt, akinek Kim Ji Jeon ellen kellett összehoznia egy újabb bravúrt. A dél-koreai adta az első találatot, majd 3:1-re ellépett, ezzel dél-korea csupán két tusra került a végső sikertől. Majd aztán egyre… Pusztai hiába kért videózást, de hiába, Kim elszökkent a pengéje elől. A 2012-es olimpiai bajnok pedig innen már nem engedte ki a kezei közül a sikert (40:45).

VÍVÁS
női kard csapat (Márton Anna, Pusztai Liza, Katona Renáta)
Negyeddöntő
Magyarország–Dél-Korea 40:45
(Katona +2, Pusztai -3, Márton -4, )
5–8. helyért
Magyarország–Japán 42:45
(Battai +2, Katona -1, Pusztai -1, Márton -3)
7. helyért
Magyarország–Kína 30:45 (Battai -4, Pusztai -4, Katona -7)

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Mákos guba egyszerűen

Hozzászólások

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Karácsonyi menüötletek
hirdetés
Ötletből érték – de kié lesz a haszon?
Ho-ho-ho-hó!
Mindenki megnyugodhat: nem covidos a Mikulás
Malika és Julio / 5 órája
Bayer Zsolt: Európa elrablása (1. rész)
Bayer Zsolt, a Mediaworks Hírcentrum publicistája új cikksorozattal jelentkezik.
Gyász
"Elmentem tőletek, nem tudtam búcsúzni Nem volt arra idő, el kellett indulni. Szívetekbe hagyom emlékem örökre Ha látni akartok, nézzetek fel az égre." Ezúton szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, akik a hosszú küzdelemben eltávozott drága testvérem ÁRVA TÓTH JÓZSEF hamvasztás utáni búcsúztatóján a Szent Család Plébánián megjelentek és osztoztak fájdalmunkban. Testvéred Éva
Kedves rokonok, barátok, ismerősök! Fájdalommal tudatjuk veletek a hírt, hogy drága szerettünk TÖRÖK FERENCNÉ (szül. Török Erzsébet) 2021.11.01-jén, életének 87. évében eltávozott közülünk. Búcsúztatása szűk családi körben történt az újszegedi temetőben. A gyászoló család
„Ne búsuljatok. Nekem már nem fáj semmi, ha eljön az este, csillagként tudok nektek üzenni. Tekintsetek fel az égre, ott fogok ragyogni, szívetek egy darabja voltam, mit nem lehet pótolni.„ Fájdalomtól megtört szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették DR. FELEKY PÁL GÁBOR nyugalmazott igazgató, építőmérnök, jogász életének 76. évében váratlanul elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatója 2021. december 8-án, 11.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik és gyászunkban osztoznak. A búcsúztatón a részvétnyilvánítás mellőzését kérjük! A gyászoló családja.
"Az emlékezéshez nem emlék, hanem szeretet kell, S akit szeretünk, azt nem felejtjük el." Fájó szívvel emlékezünk TAMÁSKOVICS GYULA halálának 30. évfordulóján. Szerető családja.
"Fájó szívünk fel-felzokog érted, örökké szeretünk, nem feledünk Téged!" Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy DUKAI LÁSZLÓ ISTVÁN kecskeméti lakos, 77 éves korán hirtelen betegségben elhunyt. Búcsúztatása 2021. december 9-én, 15.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászmise 2021. december 19-én, 9.30 órakor lesz a Barátok templomában. A gyászoló család.
"Lelked mint a fehér galamb csendesen messzire szállt, Hiába keresünk könnyes szemünk már többé nem talál. De tudjuk, hogy a csillagok között a legfényesebb Te vagy, Utat mutatsz, mert szívünkben örökké itt maradsz." Soha el nem múló fájdalommal emlékezünk SZIJJÁRTÓ FERENC halálának 50. évfordulóján és névnapján SZIJJÁRTÓ FERENCNÉ (később Garaczi Lászlóné) Gábor Mária halálának 2. évfordulóján Szeretettel emlékezik: lányuk Horváthné Marika unokájuk István és László, és a dédunokák Nikoletta, Bence és Zsombi.
"Nincs már holnap, ennyi volt az élet, sirassatok csendben, szívetekben élek!" Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy ROZA SÁNDOR kecskeméti lakos, életének 75. évében elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. december 8-án, 9.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Kérjük szerettünktől egy szál virággal búcsúzzanak. A gyászoló család.
"Küzdöttél, de már nem lehet, a csend ölel át és a szeretet. Csak az hal meg akit elfelednek, örökké él akit igazán szeretnek." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy BORBÉLY SÁNDOR kecskeméti lakos, 58 éves korában elhunyt. Temetése 2021. december 3-án, 15.00 órakor lesz a helvéciai temetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy VIRÁG JÓZSEFNÉ Nagy Magdolna kecskeméti lakos, 60 éves korában, 2021. november 22-én váratlanul elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. december 7-én, 15.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Kérjük a megjelenőket, hogy szerettünktől egy szál virággal búcsúzzanak. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a búcsúztatáson részt vesznek, mély fájdalmunkban velünk együtt éreznek. A gyászoló család.
Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy RÓNAI TIBORNÉ Baunoch Irén kerekegyházi lakos, 88 éves korában elhunyt. Temetése 2021. december 7-én, 14.00 órakor lesz a kerekegyházi katolikus temetőben. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Aki szeretteink szívében él, Az nem hal meg, csak távol van." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy MODOK IMRÉNÉ Blaskó Jolán kecskeméti lakos, életének 88. évében szíve örökre megszűnt dobogni. Búcsúztatása 2021. december 6-án, 9.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemető szóróparcellájánál. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család.
"A múltba visszanézve valami fáj, valakit keresünk, aki nincs már. Nélküled szomorú, üres a házunk, még most sem hisszük el, hogy hiába várunk." MADÁCSI FERENC halálának 10. évfordulójára és közelgő névnapján szeretettel emlékezünk. Szerető családja.
Köszönetet mondunk azoknak, akik JUHÁSZ ISTVÁNNÉ Rózsika néni temetésén részt vettek. Hálás szívvel köszönjük a Ballószögi Aranykor Időskorúak Otthona összes dolgozójának, Klári néninek, a három egyházi felekezetet képviselő lelkipásztoroknak áldozatos, szeretetteljes gondoskodó munkáját. Az Ő tevékenységeik következtében vált a Mama utolsó két éve lelkileg kiegyensúlyozottabbá, szebbé, jobbá, komfortosabbá. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy SZENTESINÉ TÓTH MAGDOLNA katonatelepi lakos életének 72. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatását 2021. december 2-án 14.00 órakor a Kecskeméti Köztemetőben tartjuk. Kérjük a részvétnyilvánítás mellőzését. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatom mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy BERKI ISTVÁNNÉ Juhász Olga Irén kecskeméti lakos, 83 éves korában csendesen elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. december 2-án, 15.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. Részvétnyilvánítás mellőzését kérem. A gyászoló lánya.
Mélységes fájdalommal, de a feltámadás tudatában megnyugodva közlöm mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy BÍRÓ PÁLNÉ Fekete Mária kecskeméti lakos, életének 85. évében, 2021. november 19-én hosszú súlyos betegségben elhunyt. Drága feleségem temetése 2021. december 1-jén, 14.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben, Jehova Tanúi szertartás szerint. Szomorú férje.
Fájó szívvel és megrendülten tudatjuk mindazokkal, akik szerették és ismerték, hogy SÁROSI-SÁGI BERNADETT 43 éves korában, rövid, súlyos betegség következtében elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. december 3-án, 13.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Kérjük a részvétnyilvánítás mellőzését. A gyászoló család.
"A lélek mikor búcsúzva bontja szárnyait, visz magával a földről valamit, eszmét melyet világra ő hozott, virágot melyet ő virágoztatott... ...S ahol ösvénnyel vár az égi rét, zenét hallok majd, felséges zenét. Barátom, aki már előre ment, azt a zenét rég hallja odafenn..." (Áprily Lajos) Mély fájdalommal tudatjuk, hogy K. SZABÓ IMRE 2021. november 10-én életének 94. évében elhunyt. Felejthetetlen halottunk földi maradványait 2021. november 30-án, kedden, 14.00 órakor az orgoványi temetőben, a római katolikus vallás szertartása szerint helyeztetjük örök nyugalomra. Az engesztelő szentmise áldozatot, az orgoványi katolikus templomban, 2021. november 30-án, 15.00 órakor mutatjuk be. Drága emléke szívünkben él! A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal akik ismerték és szerették, hogy BÁLINT FERENC városföldi lakos, 80 éves korában, 2021. november 15-én váratlanul elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztása 2021. december 1-jén, 15.00 órakor lesz a városföldi temetőben. Minden külön értesítés helyett. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a búcsúztatáson részt vesznek, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család.
"A jó harcot megharcoltam, a pályát végigfutottam, a hitemet megtartottam." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal akik ismerték és szerették, hogy GÁL JÓZSEFNÉ Borbély Zsuzsanna kecskeméti lakos, 90 éves korában szíve örökre megszűnt dobogni. Temetése 2021. november 30-án, 14.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. A gyászoló család.
ritka alkalom / 5 órája
Ilyet mi már nem láthatunk ebben a században: teljes napfogyatkozást fotóztak
Forma-1 / 6 órája
Lewis Hamilton nyerte az első Szaúdi Nagydíjat
Vidékfejlesztés / 6 órája
Újabb támogatásokra számíthatnak a fiatal gazdák
Francia elnökválasztás / 6 órája
Visszahódítás néven alapított pártot Eric Zemmour
Galériával / 7 órája
Jobban akarta a Tiszakécske a győzelmet, mint a Pécs
Szentirmay Tamás
Covid–19 / 7 órája
Wikonkál: a nyugodt karácsony záloga, ha az emberek beoltatják magukat