Aranylabda

2021.11.30. 15:00

Lewandowski ügynöke szerint nem Messié a 2021-es díj

Élesen kritizálta az Aranylabda-szavazás végeredményét Pini Zahavi, a tavaly a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnél a világ legjobbjának választott Robert Lewandowski ügynöke.

„Nagy gratuláció Lionel Messinek, aki nagyszerű futballista és a sportág örök legendája” – mondta az izraeli szakember a tz és a Münchner Merkur című lapoknak. „De a 2021-es Aranylabda nem az övé. Ez nem. Az Aranylabda idén Robert Lewandowskié. Nem lopták meg, de ő érdemelte volna.”

Tavaly, amikor nem osztották ki a futballvilág legjelentősebb egyéni elismerését, a lengyel támadó bajnok és kupagyőztes, valamint Bajnokok Ligája-győztes lett a Bayern Münchennel, idén pedig amellett, hogy megnyerte a klubvilágbajnokságot, elképesztően eredményes volt a gólgyártásban. A 33 éves játékos az előző Bundesliga-szezonban 41-szer talált az ellenfelek hálójába, ezzel megjavította Gerd Müller megdönthetetlennek hitt rekordját, s már a mostani idényben is 25 gólnál jár 20 tétmeccs után. A naptári évet tekintve 53 tétmérkőzésen szerzett találata van, ezzel messze a legjobb az öt legnagyobb európai bajnokságot tekintve.

„Nem csoda, hogy sok százmillió szurkoló nehezen hiszi el ennek a rangos versenynek a végeredményét. A hétfő estének azzal kellett volna végződnie, hogy Robert az első Aranylabdáját ünnepli” – tette hozzá Zahavi.

A Paris Saint-Germain argentin sztárja, a hetedszer győztes Lionel Messi 33 ponttal előzte meg Lewandowskit a France Football idei szavazásán.

Borítókép: Robert Lewandowski, a Bayern München német labdarúgóklub lengyel játékosa beszédet mond, miután neki ítélték az év legjobb csatárának járó trófeát az Aranylabda-gálán a párizsi Chatelet Színházban 2021. november 29-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!