Sport Hírek

2011.03.24. 18:46

Óvott a Debrecen, Ivkovicsék nem foglalkoznak az üggyel

Szerdán este 99-77-re nyert a Factum Sport Debrecen otthonában a T.O.M. Controll Kecskemét NB I-es férfikosárlabda-csapata. A cívis városiak vezetősége még aznap jelezte, hogy megóvja a mérkőzés végeredményét.

R. I.

Az időnként parázs hangulatú mérkőzés 23. percében komoly adok-kapokra került sor, amelynek végén a házigazdák közül Kevin Langfordot, míg a vendégek oldaláról Ivan Siriscsevicset kiállították, a debreceniek finn trénere pedig technikai faultot kapott. A cívis városiak vezetősége már szerdán jelezte, hogy megóvja a mérkőzés végeredményét.

Az óvást – mivel az alapszakasz utolsó három fordulójában ez a szabály –, a meccset követő 24 órán belül kell benyújtani. Mint azt dr. Takács Endre, a Debrecen ügyvezetője elmondta: csütörtökön 16 óráig beadták az óvást és befizették az illeték összegét is.

– Mielőtt a vendégek palánkja alatt kialakult a tömegjelenet, a bírák egyértelműen szabálytalanságot jeleztek Kevin Langford ellen. Ám még arra sem volt idő, hogy tisztázódjék, hogy esetleg sportszerűtlent ítéltek, mert gyorsan egymásnak estek a játékosok. Ezután történtek a kiállítások, majd a technikai az edző ellen. Kifogásoljuk, hogy 48-52-es, szoros állásnál mi nem dobhattunk büntetőt. Emiatt 8 pontos előnyt szerzett a Kecskemét, s ez döntően befolyásolta végeredményt. Szeretnénk újra játszani a meccset – mondta dr. Takács Endre.

– Nem foglalkozunk különösebben az óvással. Mi minden meccsen a maximumot szeretnénk kihozni magunkból, huszonkét ponttal győztünk úgy, hogy sokat szerepeltettem a fiatal játékosaimat is. Ekkora különbséggel megnyert mérkőzés után szerintem nekünk nincs okunk magyarázkodni. Készülünk a szombati, Salgótarján elleni mérkőzésre – reagált Sztojan Ivkovics kecskeméti szakmai igazgató.

A szakember még annyit elmondott, hogy a kiállított Ivan Siriscsevics a klubtól nem kap semmilyen büntetést. A várható ítéletre Ivkovics nem akart tippelni, mert szerinte ez a kecskeméti csapatot nem érinti, hiszen biztosan nem rendel el a szövetség újrajátszást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!